Arkadaşının işlediği cinayeti yakalanınca ifşa etti: Ölenin cenazesine de katıldım

Zonguldak'ta iç mimar Bartu Can'ın öldürülmesi soruşturmasında gözaltına alınıp pişmanlık duyarak cinayeti Kenan Alagöz’ün işlediğini ifşa eden M.Ö.'nün savcılık ifadesi ortaya çıktı. M.Ö. ifadesinde "ölenin cenazesine katıldığım doğrudur” dedi.

Gündem 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Zonguldak’ta iç mimar Bartu Can’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınıp pişmanlık duyarak cinayeti Kenan Alagöz’ün işlediğini itiraf eden M.Ö.’nün savcılık ifadesi ortaya çıktı. M.Ö. ifadesinde “Bartu’nun cenazesine katıldığım doğrudur. Şahsın babasını belediyede nikah memuru olması sebebiyle tanıyordum. Cenazeye katılma sebebim de budur. Bartu’yu yerde yatarken gördüğümde Kenan ile arasında 2-3 metre mesafe vardı. Ateş ettiğini görmedim, ama elinde silah olduğunu net şekilde gördüm” dedi.

Ereğli ilçesi Yumurtalık mevkiinde arkadaşlarıyla kamp yapan iç mimar Bartu Can geçen 10 eylülde sabah saatlerinde kayalıklarda hareketsiz halde bulundu. Can’ın arkadaşları 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi ve ekipler Can’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Otopside Bartu Can’ın çenesinin üstünde mermi girişine rastlanınca cinayet şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Olay gecesi Can’ın yanında olabileceği düşünülen altı kişi farklı tarihlerde gözaltına alındı, ifadelerinde sonra serbest bırakıldılar.

22 bin 543 plaka incelendi

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri HTS kayıtlarını, plaka tanıma sistemindeki verileri, güvenlik kameralarını ve bölgedeki fotokapanları inceledi. 22 bin 543 plakayı inceleyen jandarma Kenan Alagöz ve M.Ö.’nün olay yerinde olduğunu tespit edip bu iki kişiyi gözaltına aldı. Alagöz ifadesinde tanımadığı Bartu Can’ı arabasına aldığını, otomobilde tartıştıklarını ve tabancasıyla havaya ateş açtığını, Can’ı indirirken silahın ikinci kez patladığını ve Can’ın vurulduğunu söyledi. Kenan Alagöz 5 martta tutuklandı, olay sırasında yanında olan M.Ö. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Silah bulunamadı

Cinayetin aydınlatılmasının ardından jandarma suç aleti silahı bulmak için çalışma başlattı. Kenan Alagöz’ün tabancayı attığını söylediği Ören Çayı mevkisini arayan ekipler 30 metre genişlikteki çay yatağında 100 metre boyunca toplam üç bin metrekare alanı taradı, ancak yaşanan su taşkınları nedeniyle suç aletini bulamadı.

‘İki el silah sesi duydum’

Öte yandan M.Ö.’nün savcılık ifadesi ortaya çıktı. Alkole düşkün olduğunu ve olay günü Kenan Alagöz ile içki içtiğini anlatan M.Ö. “02.30 sıralarında alkolümüz kalmadığından çöpleri toplamak için otomobilden indim. O sırada kapının açıldığını duydum ve bir erkeğin araca bindiğini gördüm. Şahsı tanımadığım için korktum ve ‘Tövbe bismillah bu kim?’ dedim. Bu sırada Kenan Alagöz de şaşkınlıkla indi ve peşinden adını sonradan öğrendiğim Bartu Can da indi. Aracın diğer tarafına giderken iki el silah sesi duydum. Can’ı yerde yatarken gördüm, Kenan’a ‘Ne yaptın abi sen?’ diyerek serzenişte bulundum. Kenan bir süre donup kaldıktan sonra ‘Hadi gidelim’ dedi. Giderken ‘Sen dua et, adam inşallah ölmemiştir. Ne yaptın, adamı neresinden vurdun?’ diye sordum. Cevap vermedi” dedi.

‘Senin numaranı dahi sildim’ demiş

Bu zamana kadar olayı anlatmadığı için pişman olduğunu söyleyen M.Ö. şöyle devam etti:

“Sabaha kadar uyuyamadım. Kenan’la buluştuk, onun da titrediğini ve korktuğunu gördüm. Bana ‘Ben de ne olduğunu bilmiyorum’ dedi. Daha sonra görüşmedik. En son 1 Mart’ta kendisini arayıp ‘Neredesin, ne yapıyorsun, ne yapmayı düşünüyorsun’ diye sordum. Bana ‘Cumaya gidiyorum, senin numaranı dahi sildim’ diye cevap verdi. Telefonu kapatıp normal hayatıma devam ettim. Son konuşmadan sonra başımıza gelen olaydan dolayı pişmanlık duydum ve bildiklerimi anlattım.”

Kenan Alagöz’ü teslim olması için ikna etmeye çalıştığını belirten M.Ö. “Bartu’nun cenazesine katıldığım doğrudur. Şahsın babasını belediyede nikah memuru olması sebebiyle tanıyordum. Cenazeye katılma sebebim budur. Bartu’yu yerde yatarken gördüğümde Kenan ile arasında iki-üç metre mesafe vardı. Ateş ettiğini görmedim ama elinde silah olduğunu net şekilde gördüm” dedi.

Generalin hukuk savaşında ilk zafer: Oğlunun dosyası intihardan cinayet soruşturmasına çevrildiGeneralin hukuk savaşında ilk zafer: Oğlunun dosyası intihardan cinayet soruşturmasına çevrildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.