PKK’nın mağarasından güdümlü füze çıktı

Bakan Ali Yerlikaya PKK’nın yurt içinde dokuz ildeki mağara ve sığınağının imha edildiğini, çok sayıda ağır silah ve mühimmatın ele geçirildiğini duyurdu. Mağaradan çıkan güdümlü füzeler dikkat çekti. Operasyonun zaman aralığı ise belirtilmedi.

Gündem 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından dokuz ilde PKK’nın sığınak ve patlayıcı depolarının imha edildiğini, çok sayıda ağır silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı. Ele geçirilen mühimmat arasında iki adet güdümlü füze dikkat çekti. Operasyonun zaman aralığı ise açıklanmadı.

Yerlikaya paylaşımında “Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Mardin, Hatay, Bitlis, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Tunceli, Bingöl ve Hakkari’de jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucularından oluşan 204 tim, 2 bin 866 jandarma personelinin katılımı ve J-SİHA ile Atak helikopterlerinin desteğiyle ‘Bozdoğan-8’ operasyonları düzenlendi. Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi. 1 adet AT-13 metis tanksavar füzesi, 2 adet güdümlü füze, 701 adet el bombası, 184 adet RPG-7 anti tank mühimmatı ve 64 kilogram C4 patlayıcı olmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi” dedi.

Operasyona katılan personeli tebrik eden Bakan Yerlikaya “Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var, o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek” diye yazdı.

Güdümlü füze nedir?

Güdüm sistemi bir füze, uydu, roket, uçak, helikopter, gemi veya benzeri aracın iki veya üç boyutlu ortamdaki bir konumdan ayrılarak varmaya programlandığı bir başka konuma ulaşabilmesini sağlayan elektromekanik aygıt veya aygıtlara verilen genel isim.

Füzeler roketlerden farklı olarak sadece atmosferde çalışan çeşitli güdüm sistemleri ile hedefe yönelen karmaşık silahlar. Hava savaşı ve hava savunma savaşının önemli bir parçası. Füzeler çoğunlukla roket motoruna sahip. Çeşitli füzelerde jet motoru da var.

MİT, PKK’nın Süleymaniye sorumlusunu öldürdü

Öte yandan Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) PKK’nın Süleymaniye/Kelar sorumlusu Hüsnü Kümek’i nokta operasyonuyla öldürdü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.