Dilan-Engin Polat’ın muhasebecisi itirafçı oldu, eski itirafçı avukatı suçladı

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklu Polat çiftiyle ilgili soruşturmada Polatların mali müşaviri Zümrüt Yerebakan tüm bilgileri CD içinde emniyete teslim edip itirafçı oldu: Bir milyar liranın üzerinde naylon fatura kesildi.

Gündem 25 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Dilan – Engin Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün’ün yanında çalışan muhasebeci Zümrüt Yerebakan’ın soruşturma kapsamında verdiği ifadesine ulaşıldı.  Yerebakan sahip olduğu tüm belge ve bilgileri emniyetle paylaştı ve itirafçı oldu.

Yerebakan avukat Ahmet Gün’ün Polat çiftinin sahte tedarik faturası kesmek için kurduğu sistemi de ayrıntılarıyla anlattı.

Buna göre eldeki bazı şirketlerin önce yabancıya devri yapıldı, devir işlemi bittikten sonra birkaç ay bu şirketler Maliye’ye boş beyanname verdi, sonra da stok affı beyannamesi verilip sanki bu şirketlerin stokunda mal varmış gibi gösterildi ve bu şirketlerden Dilan ve Engin Polat’ın Rise&Shine firmasına sanki ürün satılmış gibi sahte faturalar düzenlendi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre MASAK raporunda avukat Ahmet Gün tarafından kontrol edilen bu şirketlerden kesilen fatura tutarı 300 milyon lira olarak gözükürken aynı şirketlerin muhasebesini tutan Zümrüt Yerebakan miktarın bir milyar liradan fazla olduğunu öne sürdü.

Gün’ün kendisini aleyhte ifade vermemesi için tehdit ettiğini açıklayan Yerebakan nasıl ifade vereceğiyle ilgili talimat da aldığını söyledi.

Dilan Polat'ın intihar açıklamasının ardından cezaevindeki denetimler artırıldıDilan Polat’ın intihar açıklamasının ardından cezaevindeki denetimler artırıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.