Polatların muhasebecisi konuştu: Ahmet Gün nasıl ifade vereceğimi söyledi

Dilan-Engin Polat çiftinin 3 ayrı şirketinin muhasebesini tutan Songül K.’nın ifadesi ortaya çıktı. Kendisine firmaları Ahmet Gün’ün yönlendirdiğini belirten Songül K., ifadesinde “Polis senin ifadeni alacak. Dediğimiz şekilde ifadeni verirsin. Dediğimin dışına çıkarsan yanarsın" dedi.

Gündem 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Savcılık yazısında "etkin pişman şüpheli" var denildi.

Kara para aklamak, vergi kaçırmak, örgüt kurmak suçlamalarıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat ve Engin Polat çifti ile birlikte 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polat ailesinin üç şirketinin muhasebe işini yapan Songül K. da soruşturmada gözaltına alınanlardan biriydi ama mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Songül K’nın ifadesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

12Punto’dan Müslüm Sarıyar’ın haberine göre Mali Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan isimlerden Songül K. polise verdiği ifadede şirketlerin muhasebe işini kendisine avukat Ahmet Gün’ün yönlendirdiği iddia etti.

Songül K. “Ben bunların Engin Polat ve Dilan Polat çiftine ait olduğunu bilmiyordum. Engin Polat’ı bir ay önce Ahmet Gün isimli şahsın bürosunda gördüm. Fakat Engin Polat ile yüz yüze gelmemi engelleyip  beni başka bir odaya aldı. Bana dönerek ‘Seni polisler ifade almak için çağırabilir, biz ne söyleyeceğin konusunda seni hazırlayacağız'” dedi.

O günden iki gün sonra Ahmet Gün’ün kendisini tekrar arayarak ofise çağırdığını anlatan Songül K. “Ofisinde kendisi, Harun ve Zümrüt isimli çalışanları vardı. Bana hitaben Songülcüğüm, ‘Bu arkadaşlar seni olası bir ifadeye karşı hazırlasınlar. Bir şey olmaz çıkmaz ama biz yine en kötüsünü düşünelim, ne söyleyeceğini bilelim. Sen biraz korkak bir tipsin. Bizim çocuklar gibi canavar ol. Haklarını ve hukukunu bil. İfadeni yazılı isterlerse biz göndeririz'” dedi.

‘Sizi ünlü müşavir yapacağım’

Bu görüşmeden üç gün sonra Ahmet Gün’ün kendisini aradığını, buluştuklarını anlatan Songül K.  şöyle devam etti: “Kendilerine çok stresli ve tedirgin olduğumu, haberlerde Engin Polat ve Dilan Polat’ların şirket isimlerinin yayınlandığını ve şirketlerden Fekpen, Byzgun ve Tekbaşer isimli firmaların müşavirliğini benim yaptığımı anlattım, beni büyük bir ateşe attıklarını söyledim. Ahmet Gün bana hitaben ‘Ben sizleri birer ünlü mali müşavir olarak yetiştiriyorum. Korkma, sen sonucuna bak ve dediklerimi yap. Dediğimin dışına çıkarsan yanarsın. Ayrıca Engin Polat ve Dilan Polat özür videosu çekecek, bir iki gün daha konuşulur, sonra Türkiye’de her şey unutulur’ dedi.”

‘İfadem konusunda beni yönlendirdi’

İfadesinde Ahmet Gün ile arasında geçen diyaloğu anlatan Songül K., şöyle konuştu:

“İfaden şöyle olsun, dedi. Esenyurt’ta oturan Murat Akın isminde gayrimenkul işi ile uğraşan zengin görünümlü bir emlakçının tavsiyesi üzerine seni bulmuşuz, yabancı yatırımcılar var, Türkiye’de şirket kurmak istiyorlar, hazır kurulmuş temiz, borcu olmayan firma varsa satın alabilecekler, hem devir alınırsa kuruluşa göre bankacılık işlemlerinin devir alınan şirkette daha hızı yürütebilecekler. Bana sanki muhasebeci arıyormuşsun gibi iki isim salla, temiz şirket var mı diye sorduğunu söyle, çünkü bu yasal bir işlem, muhasebeciler bunu yapar. Onlar yok derse o zaman beni arayarak temiz şirket var mı diye sorduğunu, sonra o da bana elinde borcu harcı olmayan firma olduğunu vereyim hem de benim kapanış işlemleri masrafından kurtardığını söylememi bunun üzerine Murat Bey ile onun ofise gittiğimizi hisse devri işleminin orda gerçekleştiğini Murat beyin yabancı yatırımcı Samira Hanımı orada gördüğünü Murat Bey’in vekaletinin dosyada olduğunu gördüğümü ifademde söylememi istedi.”

‘Kara para aklama diye bir şey yok’

Ahmet Gün’ün polis tarafından gözaltına alındığında nasıl ifade vermesi gerektiğini iddia eden Songül K., “Firmanın da zaten boş beyanname verdiğini, şüphelenmem gereken bir durum olmadığını stok affı talebinde bulanacağımı söylememi Murat beyin de bulunduğunu ifade etti. Ben de Murat bey ile nerede ve nasıl görüştüğümü evrak alış verişini nasıl yaptığını sorarlarsa ne deyim dediğimde bana ‘Bir telefon kullanmaz, haciz işlemi olduğu için hat almamış genelde sabit telefon numaradan arar ve kendi gelirdi dersin’ dedi. Ben de kendisine bu kurduğun senaryonun saçma olduğunu ve bizim neyle suçlandığımızı, ‘Niye her şeyi olduğu gibi söylemiyoruz’ dediğimde; bana ‘Zaten bu işten bir şey çıkmaz kara para aklama diye bir şey yok. Olsa şimdiye kadar onları içeri alırlardı. Zaten işyerlerinde arama yapıldı bir şey çıkmadı’ dedi” iddialarını kullandı.

Suçlamaları reddetti

Ahmet Gün’ün alınan 30 sayfalık ifadesinde Songül K.’nin bu iddiası kendisine soruldu. Ahmet Gün, bu iddiaların gerçek dışı ve hayal ürünü olduğunu iddia ederek suçlamayı kabul etmedi. Polat ailesinin avukatı ve mali müşavirliğini yapan soruşturmanın kilit isimlerinden biri olan Ahmet Gün tutuklanmıştı. Operasyonda Songül K. serbest kaldı.

Dilan Polat’ın telefon konuşmaları ortaya çıktı: 'Grupları komple sil hayatım'Dilan Polat’ın telefon konuşmaları ortaya çıktı: ‘Grupları komple sil hayatım’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.