Polis kılığında eve girdiler, ellerini bağlayıp 150 bin dolar gasp ettiler

Fatih’te internet üzerinden takı satışı yapan bir kadının evine giren polis yelekli şüpheliler evdekilerin ellerini bağlayarak yaklaşık 150 bin dolar değerinde takı çaldı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Gündem 19 Eylül 2024
Fotoğraf: Fatih'te sahte polislerden 150 bin dolarlık gasp.

Geçen ağustos ayında İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Aksaray semtinde internetten takı satışı yapan Zulfira Amanova bir müşterisiyle görüşmesini tamamlayıp onu kapıdan uğurladığı sırada kapıya üstünde polis yelekleri bulunan birileri geldi. Açıklama yapmaksızın eve girdiler, Amanova ve oğlunu ne olduğunu anlamadan etkisiz hale getirdiler. İkisinin ellerini, kollarını da bağlayan soyguncular doğrudan takıların olduğu odaya yöneldi.

Fotoğraf: Şüphelilerin evin içerisine girme anları kamerada.

150 bin dolarlık takı çaldılar

Soyguncular Zulfira Amanova’nın evindeki yaklaşık 150 bin dolar değerindeki takıları çantalara doldurarak kaçtı. Ancak soygunculardan biri evdeki güvenlik kameralarını fark etti. Panikleyerek kameraları kırmaya çalışan şüpheliler görüntülerin bir kısmını silmeye çalışsalar da kamera kayıtlarının büyük kısmı soygunu net şekilde belgeledi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Zulfira Amanova evindeki müşteriyi uğurlamak üzereyken şüphelilerin eve girdiği ve takıları çantaya yerleştirdikten sonra kaçtıkları görülüyor.

Fotoğraf: Amanova’nın evinden çalınan takılar.

‘İki çocukla nasıl geçineceğim bilmiyorum, korkuyorum’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.