‘Polisim’ deyip turist dolandıranlar da turist çıktı

İstanbul'da bir turiste kimlik kontrolü yapan polisler turistin parasını çaldı. Yapılan araştırmada kontrol yapanların polis değil İranlı turistler olduğu ortaya çıktı. Soruşturma derinleştikçe dolandırıcıların suçunun bu kadarla da kalmadığı saptandı.

Gündem 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul Fatih’teki Aksaray Caddesi’nde K.T. isimli bir turist polis olduğunu söyleyen kişilerce durduruldu. Ancak bu ‘polisler’ turistlerin parasını çaldı, o da soluğu emniyette aldı. Turistin şikayetiyle Dolandırıcılık Büro Amirliği olayla ilgili soruşturma başlattı ve hırsızlık anının cep telefonuyla görüntülendiği saptandı.

Görüntülerde kendilerini polis olarak tanıtan şüphelilerin elinde bavuluyla durdurdukları kişiye kimlik kontrolü yaparken gizlice cüzdanından para çaldıkları görüldü. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kullandıkları kiralık otomobilin izini sürerek şüphelilerin kimliklerine ulaştı. İran uyruklu oldukları tespit edilen şüpheliler Ahmet A.(53), Mehdi B.Z.(32), Navabali J. (58) gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

Şüphelilerin sorgusunda aynı bölgede polis süsü verilerek yapılan üç hırsızlık olayının da faili oldukları tespit edildi. Daha önce de poliste suç kayıtları olduğu öğrenilen şüpheliler çıkarıldıkları adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kızlar çetesi 15 eve girip iki milyonluk hırsızlık yapmışKızlar çetesi 15 eve girip iki milyonluk hırsızlık yapmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.