PTT’den Âşık Veysel anma pulu

Aşık Veysel’in vefatının 50. yıldönümünde PTT, anma pulu bastı. Pullar, PTT şubeleri ve PTT’nin internet sitesinden satışa sunuldu.

Gündem 22 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
PTT'nin hazırladığı Âşık Veysel pulları satışta.

Halk ozanı Âşık Veysel, vefatının 50.yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.  21 Mart 1973 tarihinde Sivas’ta hayatını kaybeden halk ozanı için Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, besteci Erberk Yılmaz’a sipariş ettiği bestenin prömiyerini 24 Mart’ta CSO Ada Ankara’da seslendirecek.

Türkiye genelinde gerçekleşecek çeşitli anma konserleri ve etkinliklerinin yanı sıra PTT de halk ozanını unutmadı. Âşık Veysel Şatıroğlu konulu 36×52 milimetre boyutundaki anma pulu, ilk gün zarfı ile birlikte satışa sunuldu. PTT şubeleri ve PTT’nin internet sitesinden temin edilebilecek pullarda “Âşık Veysel Şatıroğlu 21.03.2023 Sivas” ibaresi yer alıyor.

UNESCO Aşık Veysel Yılı

Türkiye’nin önerisi, Azerbaycan, Macaristan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Ukrayna ve Özbekistan’ın da desteğiyle Âşık Veysel’in 50. ölüm yıldönümü UNESCO tarafından anma yılı olarak ilân edildi. Âşık Veysel, UNESCO’nun 2022 yılında aldığı karar doğrultusunda 2023 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle anılacak. Âşık Veysel’in en önemli temsilcilerinden olduğu âşıklık geleneği 2009 yılında UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’ne dahil edilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.