Ramazan ayı başlıyor: İlk sahur, iftar ve teravih ne zaman?

Ramazan ayının 2024 başlangıcına kısa bir süre kalması nedeniyle gözler sahur, iftar ve teravih namazı tarihlerine çevrildi. İlk teravih namazı bugün (10 Mart) camilerde kılınacak. İlk sahura bu gece kalkılacak, ilk iftar ise yarın yapılacak.

Gündem 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

2024 Ramazan ayı tarihi için araştırmalar günler öncesinden başlamış, hafta sonu öncesinde araştırmalar yoğunlaşmıştı. Ve açıklandı; Ramazanın ilk teravih namazı ülke genelindeki camilerde bugun kılınacak, ardından ilk oruç için gece sahura kalkılacak.

İlk teravih namazı ne zaman kılınacak?

“On bir ayın sultanı” ramazanın ilk teravih namazı 10 Mart 2024’te ülke genelindeki camilerde kılınacak.
Ardından ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.

81 ilin teravih vakitlerine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlk sahur ne zaman?

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.

81 ilin sahur vakitlerine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlk iftar ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren yaptığı açıklamada ramazanın başlayacağı 11 Mart Pazartesi ilk imsakın Iğdır’da saat 04.52’de son imsakın Çanakkale’de saat 06.02’de olacağını söyledi.
İlk iftarın 18.13’te Iğdır’da, son iftarın 19.24’te Çanakkale’de yapılacağını belirten Eren Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop’ta 13 saat 23 dakika ile en uzun, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacağını bildirdi.

Öte yandan 81 ilin imsakiyesine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ramazan alışverişine çıkanlar en çok şarküteri ürünlerinin fiyatını kıyasladıRamazan alışverişine çıkanlar en çok şarküteri ürünlerinin fiyatını kıyasladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.