‘4 yıl üniversite okudum ama tarlalarda çalışıyorum çünkü işler torpille yürüyor’
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nurullah Okumuş basın toplantısında bir soruya "Diş Hekimliğinden ben de randevu alamıyorum. Açıkça söyleyeyim torpil yaptırıyorum" diye yanıt verdi.
Eskiden böyle yapmazlardı ama bir süredir bir rahatlık geldi; insanlar, özellikle de “önde gelen insanlar” eskiden kapı arasında bile söylemeye utanacakları şeyleri uluorta konuşmaya, bununla övünmeye başladı.
Dün AK Parti Eskişehir Belediye Başkanı adayı Nebi Hatipoğlu açık açık “gazetecileri maaşa bağlayacağını” söylemişti onlara müjde verir gibi.
Bugün de şu oldu: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş gazetecilere hastane hizmetlerinden söz ederken “Torpil yaptırıyorum açık söyleyeyim” itirafı yaptı.
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş konuşmasında en çok randevu şikayetinin Diş Hekimliği Fakültesi’yle ilgili olduğunu söyledi. Okumuş şöyle dedi: “Çok rahatlıkla şu anda birçok büyük üniversite ile yarışabilecek durumda akademik kadroya sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Diş hekimliği fakültesi. Birçok diş bölümümüzde hekim yokken, hoca yokken bizde üç hoca var. Birçok üniversitenin gıpta ile baktığı durumdayız. Peki bu insanlar buraya niye geliyor, onu da söyleyeyim. Diş hekimliğinde akademisyen sayısını artırdık. Asistan sayısını artırdık. Diş Hekimliği Fakültesi açıldı, oraya öğrenci aldık. Buradaki öğrencilerin staj uygulamaları bize ciddi avantaj sağladı. Bunun sonucunda daha fakültenin açıldığı ikinci üçüncü yılında neredeyse boş olan diş hekimliği fakültesi ful kapasite gitmeye başladı” dedi.
Okumuş konuşmasına “Ful kapasiteyi de geçtik hatta, en çok şikayet aldığım yer olmaya başladı ‘randevu alamıyoruz’ diye. Ben de alamıyorum” diye devam etti ve herkesi şaşırttı: “Torpil yaptırıyorum açıkça söyleyeyim. Çünkü randevuyu açtığınız zaman dakikalar içinde kapanıyor, anında doluyor. Çünkü çok fazla tercih var.”
Özellikle cerrahi veya ortodonti işlemlerinde, çocuk dişte vatandaşların il dışına veya özel hastaneye gittiğini aktaran rektör Okumuş konuşmasına “Hizmetiniz kaliteli olunca sizi tercih etmeye başlıyorlar. Önümüzdeki günlerde 20’nin üzerinde ünitemiz hizmete giriyor. 98 ünite çıkıyoruz. Fakülte içindeki derslikleri boşalttık, bahçede onlara prefabrik derslik yaptık. Bütün derslikleri ünitelere çevirdik. Bu şekilde karşılayabiliriz diye. Randevu sorununu çözmeye çalışacağız. İnşallah diş hekimliği konusunda da oradaki hastaneyi daha fazla ünite sayısı ile ve yataklı servisleri ile kampüs içerisine alma gibi bir planımız var” diye devam etti.