Rezidansta işkence davasında karar çıktı

Konya'da 3 kişinin bir kadına işkence yapmasına ilişkin davanın karar duruşması görüldü. Sanıklara 9 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezası verildi. Öte yandan aynı gün aynı yerde başka bir kadına yapılan işkencenin davası ise sürüyor.

Gündem 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Konya’da bulunan bir rezidansta 8 Nisan 2022’de Merve K., eski sevgilisi Murat Demirci’nin daveti üzerine WhatsApp’tan kendisine gönderilen konuma gitti. Merve K., burada Murat Demirci’yi beklerken Demirci’nin nişanlısı Sara Demir ve Tuğba Demirci ile de karşılaştı. Sera Demir ve arkadaşı, Merve K.’ya, Murat Demirci ile ilişkisini sorup, iddiaya göre saçlarını ve kıyafetlerini keserek, yüzünde sigara söndürdü. Evden kurtulan Merve K., polise giderek şikayetçi oldu.

İfadesinde rezidansta kapıyı kendisine Murat Demirci’nin açtığını söyleyen Merve K. “Bir anda kesici bir aletle saçlarımı kestiler. Yanağımda, ellerimde sigara söndürdüler. Üzerimdeki kıyafetleri parçaladılar. Neye uğradığımı şaşırdım, çok korktum. Daha sonra gitmeme izin verdiler. Ben de o şekilde eve döndüm. Murat, bana buluşma teklifi ederek işkenceye davet etmiş” demişti.

Şikayetin ardından gözaltına alınan Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci, ifadeleri sonrası sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Şüpheliler hakkında ‘birden fazla kişi tarafından silahlı tehdit’, ‘yağma’, ‘hakaret’, ‘cebir’, ‘mala zarar verme’ ve hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 37’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

DHA’nın haberine göre; yargılama sürecinde Merve K., eski sevgilisi Murat Demirci hakkındaki şikayetinden vazgeçti ve 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Davanın karar duruşması ise dün görüldü. Duruşmaya Merve K. ile sanıklar katılmadı.

Mahkeme heyeti, Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci’ye ‘hürriyetten yoksun kılma’ suçundan 6’şar yıl, ‘tehdit ve hareket’ suçundan 2 yıl 6’şar ay, ve ‘yağma’ suçunu ‘yaralama’ suçu olarak değerlendirerek 16 ay 15’er gün olmak üzere toplam 9 yıl 10 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet, 3 kişiye ‘mala zarar verme’ suçundan ise beraatına karar verdi.

Öte yandan rezidanstaki bu işkencenin bir tek Merve K.’ya değil, Murat Demirci’nin eski sevgilisi Demet A.’ya da yapıldığı ortaya çıkmıştı. Aynı gün Demet A.’ya da işkence yaptıkları ileri süren sanıklar hakkında 41’er yıla kadar hapis cezası istenen davası ise sürüyor.

İnanılmaz vahşet: Annesi, 21 aylık bebeği sistematik işkenceyle öldürmüşİnanılmaz vahşet: Annesi, 21 aylık bebeği sistematik işkenceyle öldürmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.