Rize’de başı kopmuş ceset bulundu

Rize'nin Çayeli ilçesinde çay bahçesinde 35- 40 yaşlarında, başı kopmuş erkek cesedi bulundu. Köy sakinleri "İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık" dedi.

Gündem 10 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Demirciler köyünde toprağa gübre vermek için ailesiyle çay bahçesine giden Halil İbrahim Kazanbaş gelen kötü koku üzerine çevrede gezinirken başı kopmuş bir erkek cesedi gördü, jandarmaya haber verdi.

Bölgeye giden ekipler yaşını 35-40 olarak tespit ettikleri cesedin yanında tabanca ve bir çanta buldu. Soruşturma başlatan jandarma intihar ihtimali üstünde duruyor.

‘Önce hayvan kafatası sandım’

Cesedi bulan Halil İbrahim Kazanbaş şunları anlattı:

”Geldiğimizde pis bir koku aldık. Kovaya gübre doldurdum ve işe koyuldum. Gübre verdiğim sırada içinde elbise olan kırmızı bir çanta buldum. Biraz daha ilerleyince yerde sırtında tüfek olan bir adamın çürümüş cesedini gördüm. Biraz daha yakına gidince kafatası gördüm. Önce hayvan kafatası sandım. Durumu muhtara ve jandarmaya haber verdik.”

Cesedin yanında bulunan çanta.

‘İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım’

Cesedi gördüklerine korktuğunu söyleyen Mustafa Kazanbaş da “Bu arazi bizim çay bahçemiz. Çayın gübresini vermeye geldik. Pis bir koku aldık. Babam bahçede gezerken insan cesedi buldu. Tüfeği de olan cesedi görünce korktuk. Ben 40 yaşındayım, köyümde ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.