Rojin’in başörtüsü Van Gölü kıyısında bulundu

Van’da 13 gün önce KYK yurdundan ayrılan ve 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in başörtüsü Van Gölü kıyısında bulundu. Ailesi başörtüsünün Rojin’e ait olduğunu teyit etti.

Gündem 10 Ekim 2024
Rojin Kabaiş'in başörtüsü bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 13 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş’in başörtüsünün Van Gölü kıyısına vurduğunu duyurdu. Arama çalışmalarının 24 saat boyunca devam ettiğini belirten Yerlikaya 350 saatlik kamera kaydı izlendiğini söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan ve henüz iki gün önce üniversiteye başlamış olan Rojin 27 Eylül akşamı yurdun yemekhanesinde akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve geri dönmedi. Arkadaşlarının kendisine ulaşamaması üzerine ertesi gün saat 12.00 civarında durum polis ekiplerine bildirildi. Yapılan araştırmada Kabaiş’in o akşam saat 18.30 sularında Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamak amacıyla gitmeyi planladığı, bir arkadaşına birlikte gitmeyi teklif ettiği, ancak olumsuz yanıt aldığı ortaya çıktı.

Kaybolduğu günün ertesi yani 28 Eylül’de Rojin’e dair ilk ize rastlandı.

Yürüyüş yapmak üzere çıktığı Van Gölü sahilinde Rojin’e ait olduğu düşünülen cep telefonu, kulaklık, su ve kek bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye birimlerinin katılımıyla gölde tekne ve botlarla arama başlatıldı. Güvenlik şeridi çekilen bölgedeki aramalar sürerken Kabaiş’in ailesi de olay yerine geldi.

Üniversitenin Van Gölü sahilinde birçok güvenlik kamerası olsa da Rojin’in kaybolduğu yer ‘kör noktada’. Üniversitenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre Rojin Kabaiş yurttan ayrıldığında önce bir büfeye uğradı. Ardından sahilde bir süre bankta oturdu ve Van Gölü’nü seyretti. Ancak bu görüntülerden sonra kamera açısından çıkan Rojin’den bir daha haber alınamadı.

Rojin’in yurttan çıkmadan önce annesiyle 11 dakika görüntülü görüşme yaptığı ve annesine kahve almak için dışarı çıkacağını söylediği ve en son telefonda görüştüğü kişinin annesi olduğu biliniyor.

Rojin Kabaiş dört gündür kayıp: Telefonu Ankara'ya gönderildiRojin Kabaiş dört gündür kayıp: Telefonu Ankara’ya gönderildi

Rojin’e dair son iz günler önce bulunmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün Rojin’in başörtüsünün Van Gölü kıyısında bulunduğunu söyledi ve arama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Yerlikaya’nın mesajı şöyle:

“Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur.

27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da bulunan KYK yurdundan ayrılan ve 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın arama çalışmaları devam etmektedir.

Konu ile ilgili Van Emniyet Müdürlüğü tarafından farklı birimlerden özel ekipler kurulmuştur.

Ekiplerimiz tarafından Üniversiteye ait tüm kamera görüntüleri, geliş- gidiş olmak üzere toplam 350 saatlik kayıt izlenmiştir

Bardakçı ve Çitören Mahalleleri haritalandırılmış, toplam 12 kamera bulunmuş ve 275 saatlik bir kayıt olacak şekilde araç ve şahıslarla alakalı inceleme yapılmıştır.

Üniversitenin ulaşım araçlarından kamera kaydı yapan araçların 120 saatlik kayıtları incelenmiştir.

Elde edilen tüm iz, emare, delil ve delil olabilecek görüntüler netleştirilmek için Van Jandarma Kriminal Başkanlığı’na gönderilmiştir.

Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan dip taraması yapmak için Çanakkale İlimizden sonar cihazı getirilmiş ve çalışmalara başlanılmıştır.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İtfaiye ve Kızılay olmak üzere Dalgıç, Arama Köpekleri,  Drone, Bot/ Gemi, Helikopter, İtfaiye Aracı, Mobil Radar Cihazı ile 24 saat esaslı göl ve kara alanında çalışmalar yapmış; müştemilat, metruk alanlar, sazlık ve logar alanları 50 ekip ve 250 personel ile 24 saat esaslı incelenmektedir.

Rojin Kızımızı bulmak için arama çalışmalarımız 24 saat esasına göre aralıksız sürdürülmektedir.”

On gündür aranan Rojin dosyasını açıyoruz: Neler biliniyor, şimdiye kadar neler bulundu?On gündür aranan Rojin dosyasını açıyoruz: Neler biliniyor, şimdiye kadar neler bulundu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.