RTÜK’ün üç yeni üyesi belli oldu

TBMM’de RTÜK’e yeni üye seçimi yapıldı. Görev süreleri dolan Ebubekir Şahin ve İlhan Taşçı ikinci kez, Necdet İpekyüz ise ilk kez RTÜK üyeliğine seçildi.

Gündem 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

TBMM Genel Kurulu’nda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) yeni üye seçimi yapıldı. Altı yıllık görev sürelerini tamamlamış olan CHP kontenjanından İlhan Taşcı ve Ak Parti kontenjanından Ebubekir Şahin yeniden RTÜK üyesi seçildi. Yeşil Sol Parti kontenjanından olan Necdet İpekyüz ise ilk kez RTÜK üyesi oldu.

TBMM Genel Kurulunda; RTÜK’te görev süresi dolan üyeler yerine Ak Parti, CHP ve Yeşil Sol Parti kontenjanına düşen üyeler için seçim yapıldı.

RTÜK seçim sonrası cezalarında bonkör davrandı!RTÜK seçim sonrası cezalarında bonkör davrandı!

Milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı oylamada Ak Parti kontenjanından aday gösterilen Ebubekir Şahin, CHP kontenjanından aday gösterilen İlhan Taşçı ve RTÜK üyesiyken Kobani davasından tutuklanan Ali Ürküt yerine Yeşil Sol Parti kontenjanından aday gösterilen Necdet İpekyüz yeni RTÜK Üyeleri olarak seçildi.

Başkanlık seçimi 18 Ekim’de

Buna göre, Ebubekir Şahin ve İlhan Taşçı ikinci kez Necdet İpekyüz ise ilk kez RTÜK üyesi oldu.

Yeni üyelerin resmi olarak göreve başlamasının ardından RTÜK’te 18 Ekim 2023 tarihinde Başkanlık seçimi yapılacak.

Fatih Altaylı 'RTÜK yardım kampanyasını engelledi ' dedi, Ebubekir Şahin'den yanıt geldi: İftiraFatih Altaylı ‘RTÜK yardım kampanyasını engelledi ‘ dedi, Ebubekir Şahin’den yanıt geldi: İftira

RTÜK’ün karnesi

RTÜK son yılların en tartışmalı kurumları arasında yer aldı. Üç kez başkan seçilen ve 2019’dan beri bu görevi sürdüren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise verilen cezalara dair açıklamalarıyla gündemden düşmedi.

Yeniden seçilen CHP’li üye İlhan Taşcı, Üst Kurul’un 2022 içinde verdiği cezaları ve bu cezaların toplam maliyetlerini içeren “RTÜK 2022 Karnesi”ni kamuoyu ile paylaşmıştı.

Taşcı’nın hazırladığını karneye göre; RTÜK, 2022 yılında Halk TV’ye 23, TELE 1’e 16, KRT TV’ye 6, Fox TV’ye 4, Flash TV’ye 4 defa olmak üzere toplam 54; TGRT’ye 2, Beyaz TV’ye 1, ATV’ye 1 defa ceza verirken A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TV Net ve TV 24’e ise cezai yaptırım uygulamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.