RTÜK’ün yeni üyesi belirlendi

Boşalan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeliği için İYİ Parti kontenjanından belirlenen iki aday arasında seçim yapıldı. TBMM'deki oylamada yeni üye olarak Ahmet Can Buğday seçildi.

Gündem 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ahmet Can Buğday 306 oyla RTÜK üyesi seçildi.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplanan Genel Kurulda RTÜK’te boş bulunan üyelik için seçim yapıldı. İYİ Parti kontenjanından seçilecek üye için Ahmet Can Buğday ve Hüseyin Raşit Yılmaz aday gösterildi.
Genel Kurulda yapılan gizli oylamada toplam 344 oy kullanılırken Ahmet Can Buğday 306 oy, Hüseyin Raşit Yılmaz 7 oy aldı. Yapılan oylamada 30 oy geçersiz, bir oy ise boş sayıldı.
Bu sonuçla Ahmet Can Buğday RTÜK’ün yeni üyesi oldu.
RTÜK üye seçiminin ardından TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca kabul edilen Danışma Kurulu önerisiyle başka konu görüşmeyerek 23 Ocak Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

İBB’de yöneticilik yapıyordu

Ahmet Can Buğday 2019’daki yerel seçimden sonra Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’de İSTGÜVEN Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. İSTGÜVEN, İBB’nin güvenlik görevlisi ihtiyacını karşılan bir belediye iştirak şirketi.

RTÜK’ün yeni üyesi Ahmet Can Buğday 1973 İstanbul doğumlu.

İsmailağa Cemaati kampanyasına RTÜK'ten hızlı refleks: 'Kızıl Goncalar'a inceleme başlatıldıİsmailağa Cemaati kampanyasına RTÜK’ten hızlı refleks: ‘Kızıl Goncalar’a inceleme başlatıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.