Yürüyen merdivenlerin ardından seyir halindeki metrobüsler: Altlarına dubaları devirdiler

İBB’yi zora sokma uğraşı tehlikeli bir hal almaya başladı. Yürüyen merdiveni durdurup kameraya alanların ardından bu kez bir sürücü, aracıyla metrobüsün altında doğru plastik dubalar devirdi ve o anları kaydetti. İBB: Cinayete teşebbüs!

Gündem 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul’daki metro istasyonlarında yürüyen merdivenleri durdurarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) zora sokmaya çalışanların ardından bu kez, metrobüsler hedef alındı ve yolcuların hayatı riske atıldı.

Metro duraklarındaki yürüyen merdivenler, gruplar halinde hareket eden bazı kişilerce durdurulmuş ve yurttaşların İBB’ye tepki göstermesi için zemin hazırlanmaya çalışılmıştı.

İBB, bu grupların organize biçimde çalıştığını kamera görüntüleriyle açıklamış, merdivenler durdurulur durdurulmaz iktidara yakın medyanın kameralarla ‘mağduriyet’ haberi yapmak için olay yerinde hazır bulunmasının manidar olduğunun altını çizmişti.

Dubalar metrobüslere çarptı

Bu kez ise İBB’nin ‘sabotaj’ dediği eylemlerin dozunun arttığı görüldü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak Emniyet’i etiketledi.

Videoda bir sürücünün geçici metrobüs yolunu ayırmak için konulan plastik dubaları devirerek ilerlediği, bu dubaların bazılarının hareket halinde ve yolcu taşımakta olan metrobüslerin ön kaportasına çarptığı ve sıkıştığı görüldü.

İnsanların hayatını tehlikeye atan bu eylemi yapanın hemen arkasında seyreden bir yurttaş tarafından çekildiği anlaşılan videoyu, Ongun, “cinayete teşebbüs” notuyla paylaştı.

Metronun yürüyen merdivenlerine 'sabotaj' iddiası Ankara'ya taşındıMetronun yürüyen merdivenlerine ‘sabotaj’ iddiası Ankara’ya taşındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.