Sahte avukattan ilginç savunma: Ortamlarına girmek hoşuma gitti

Adana'da tutuklanan sahte avukat Betül Sayıcı eski avukat sevgilisine özendiğini anlattı. Sayıcı "Avukatların ortamına girmek hoşuma gitti. Dolandırıcılık yapmadım. Sadece kişisel borçlarım vardı, hepsini ödeyecektim” dedi.

Gündem 25 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Adana’da sahte avukat kimliği ve cübbesiyle kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırdığı belirlenerek tutuklanan Betül Sayıcı’nın eski avukat sevgilisine özendiği ortaya çıktı. Sayıcı’nın ifadesinde “Bir süre yanında yardımcılığını yaptım. Bu dönemde avukatlığa özeniyordum. Avukatların ortamına girmek hoşuma gitti. Dolandırıcılık yapmadım. Sadece kişisel borçlarım vardı, hepsini ödeyecektim” dediği belirtildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Adana Adliyesi’nde başka bir avukat adına düzenlenmiş sahte kimlikle kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırmaya çalıştığı bilgisi üzerine Betül Sayıcı hakkında soruşturma başlattı.

Tabanca, DSİ kimliği, evraklar…

Sayıcı’nın avukat cübbesiyle adliye ve mahkeme salonları ile baro lokalinde fotoğraf çektirip sosyal medya hesaplarından paylaştığı tespit edildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri hakkında yakalama kararı çıkarılan Sayıcı’yı adliyedeki avukat lokalinde otururken yakaladı.

Sayıcı gözaltına alınırken Sarıçam ilçesindeki evinde yapılan aramada sahte avukat kimliği, Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait kurum kimliği, avukat cübbesi ve ruhsatsız tabancayla dolandırıcılık eylemlerinde kullandığı çok sayıda adli evrak ele geçirdi.

Emniyete götürülen Sayıcı’nın kendisini kamu ve icra avukatı olarak tanıtıp DSİ’ye ait arazileri 49 yıllığına kiralama ve icralık araçları ucuz yolla satın alma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Üç milyonluk vurgun

Betül Sayıcı’nın polisin tespitine göre dört mağduru yaklaşık üç milyon lira dolandırdığı belirtildi. Şüphelinin güvenini kazandığı kişilere kıyafet, takı ve ziynet eşyası aldırdığı iddia edildi.

‘Avukatlığa özeniyordum’

Sayıcı ifadesinde eski sevgilisinin avukat olduğunu öne sürerek “Bir süre yanında yardımcılığını yaptım. Bu dönemde avukatlığa özeniyordum. Avukatların ortamına girmek hoşuma gitti. Dolandırıcılık yapmadım. Sadece kişisel borçlarım vardı, hepsini ödeyecektim” dedi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kamu görevini usulsüz olarak üstlenme’, ‘özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edilen Betül Sayıcı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul'da 1.5 milyon liralık dolandırıcılık: Sahte polisler tutuklandıİstanbul’da 1.5 milyon liralık dolandırıcılık: Sahte polisler tutuklandı

Sahte doktorlar bu kez Adana'da işbaşındaSahte doktorlar bu kez Adana’da işbaşında

Sahte savcı, polis derken şimdi de sahte avukat: Adliye koridorunda yakalandıSahte savcı, polis derken şimdi de sahte avukat: Adliye koridorunda yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.