Sahte kadın profillerine operasyon: Polisi görünce bilgisayarı fırlattı

Sahte kadın profiliyle sosyal medyada tanıştıkları insanları tuzağa düşürüp şantajla para alan şüpheliler yakalandı. Bir şüpheli polisi görür görmez bilgisayarını camdan dışarı attı.

Gündem 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sosyal medya uzak mesafedeki insanları yakınlaştırsa da ciddi riskler de barındırıyor: Dolandırılmak. Kimi zaman fikir paylaşımı alakasız birçok insanı yakınlaştırıyor ama sahte profilleri ayırt etmek oldukça zor. Özellikle kadın profillerinin arkasında bireysel ya da organize dolandırıcılar çıkıyor. Son zamanlarda kadın profili oluşturmuş sahte hesapların erkekleri dolandırdığı oldukça gündemdeydi.

Emniyet de dün dolandırıcı olduğundan şüphelenilen kişilerin adreslerine baskın yaptı. Diyarbakır merkezli operasyon kapsamında İstanbul’da da gözaltılar oldu. Sebebi ise; şüpheliler kadın rolüyle tuzağa düşürdükleri kişileri ‘Para göndermezsen şikayetçi oluruz’ diye tehdit ediyordu. Bu tehdide göz yummayanları ise sahte hukuk bürosundan avukat kılığında arayıp uzlaşma teklif ediyordu. İlk tuzakta alamadıkları parayı ikincisinde alıyorlardı. Bu parayı da başka hesaplara havale ederek izlerini kaybettiriyorlardı.

Şüphelinin dışarı attığı bilgisayar kırıldı.

Polis baskınlarında da 8 kişi gözaltına alınırken bir şüpheli ekipleri görür görmez dizüstü bilgisayarını pencereden attı. Kırılan bilgisayara polis ekipleri el koydu. Bununla birlikte şüphelilerin elde ettiği paraları ATM’den çektiği anlar da güvenlik kameralarına yansıdı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyada yeni dolandırıcılık: Damping tuzağıSosyal medyada yeni dolandırıcılık: Damping tuzağı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.