Garip savunma: Sahte savcı kimliği ölen dedemin hediyesi

Cezaevindeki dayısının işlemlerini hızlandırmak için kendini savcı olarak tanıtan Alper Pars, savcı Gökhan K.'nın dikkati sayesinde yakalandı. Pars hep savcı olmak istediğini, sahte savcı kimliğini ise ölen dedesinin hediye ettiğini iddia etti.

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’da cüretiyle hayrete düşüren sahte savcı ifadesiyle de şaşırtmayı başardı. Şanlıurfa’da cezaevinde tutuklu M.K.’nin işlemlerini hızlandırıp tekrar mahkemeye çıkması için Şanlıurfa Adliyesi’ne gelen Alper Pars, kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtmış cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Gökhan K.’den randevu istemişti. Cumhuriyet savcısı ise meslektaşı olduğu düşüncesiyle odasına aldığı Alper Pars’tan kuşkulanmış, kimlik göstermesini talep etti. Alper Pars hakim ve savcılarca kullanılan türde cüzdanın içinden cumhuriyet savcısı kimliğini çıkartıp Gökhan K.’ye göstermişti. Ancak Alper Pars’a nerede görev yaptığı, hangi dönem mezunu olduğunu ve sicil numarasını soran Cumhuriyet Savcısı Gökhan K.’nin kuşkusu artmış, odadan ayrılıp Başsavcı Vekili Mesuthan Ö.’ye bilgi vermişti. Hakimler ve Savcılar Kurulu ile irtibata geçilmiş, Alper Pars’ın savcı olmadığı ortaya çıkmıştı.

Şanlıurfa’da sahte savcı gerçek savcıya yakalandıŞanlıurfa’da sahte savcı gerçek savcıya yakalandı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile resen soruşturma başlatılmış, adliyede görevli polisler savcının odasında bekleyen sahte savcı Pars’ı gözaltına almıştı.

‘Savcı kimliğini dedem hediye etti’

Gözaltına alınan sahte savcı Alper Pars polisteki ifadesinde küçüklüğünden beri hep savcı olmak istediğini belirtti. Ölen dedesinin bu isteğini bildiği için kendisine sahte savcı kartını verdiğini, hakim ve savcıların kullandığı bir de cüzdan hediye ettiğini öne süren Alper Pars “Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım, ama gitmedim. Savcılık mesleğini hep istemiş ve merak etmişimdir. Yaptığıma pişmanım” dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Alper Pars nöbetçi hakimlikçe ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yargıtay Savcısı Ümitcan Uygun’un cezasını az bulduYargıtay Savcısı Ümitcan Uygun’un cezasını az buldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.