Şanlıurfa’da CHP’li vekil ve avukata darp: Kellemizi koparmakla tehdit ediyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve CHP'li avukat Ronayi Paydaş, Şanlıurfa'da toplu oy kullanımına itiraz ettikleri gerekçesiyle darp edildiler. 10Haber'e konuşan Ali Şeker ve Ronayi Paydaş, kadınların sandığa getirilmediklerini ve onların kimlikleriyle oy kullandıldığını söyledi.

Gündem 28 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için Şanlıurfa’da görevli olan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP’li avukat ve müşahitler oy kullanma işlemleri sırasında darp edildi.

Ali Şeker: Kadınların yerine toplu oy kullanıyorlar

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapan CHP’li vekil Ali Şeker, kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için saldırya uğradığı ve telefonunun kırıldığı belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Şanlıurfa Eyyübiye’de toplu oy kullanımına itiraz ettiği gerekçesiyle darp edildi. 10Haber’e konuşan Ali Şeker, 25-30 kişi tarafından saldırıya uğradıklarını belirterek, “Köylerde kadınların yerine toplu oy kullanıyorlar. Başkasının yerine oy kullanımını engelledik. Bir tane kadın gelmedi oy kullanmaya… Hastaneye geçip darp raporu aldık, şimdi karakola geçiyoruz. Demokrasiye sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

10Haber Ali Şeker’in darp raporuna ulaştı

Darp edilen avukat: Kellemizi koparmakla tehdit ediyorlar

CHP’li avukatlardan Ronayi Paydaş ise 10Haber’e yaptığı açıklamada toplu oy kullanımı ihbarı aldıktan sonra Alçakale ilçesine gittiklerini belirterek, “Akçakale Yazlıca kırsal mahallesindeki okula gittik. Görevli olduğumuzu belirtip, toplu oy kullanımına itiraz ettik. Avukat olduğumuzu söylememize rağmen önce tehdit sonra darp edildik. ‘Başka sandıkta sizi görürsek, kellenizi koparırız’ şeklinde tehdit edildik. Darp raporumuzu aldık ve şikayetçi olduk” diye konuştu.
İlk turda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Şanlıurfa’da toplu oy kullanma görüntüleri sonrası bölgede müşahit sayısı artırılmıştı.

Şanlıurfa’da üzerine kaynar su dökülen CHP görevlisinin avukatı konuştu: Köyde seçimin iptali için başvurda bulundukŞanlıurfa’da üzerine kaynar su dökülen CHP görevlisinin avukatı konuştu: Köyde seçimin iptali için başvurda bulunduk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.