Şap dehşeti: Zonguldak’ta 7 mahalle karantinaya alındı

Hayvancılığın düşmanı olan şap hastalığı Zonguldak’ta hortladı. 2 belde, 7 mahalle ve 46 köy karantinaya alındı. Buralara hayvan ve hayvansal ürünlerin giriş çıkışı yasaklandı.

Gündem 24 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde görülen şap hastalığı nedeniyle 2 belde, 7 mahalle ve 46 köye geçici olarak hayvan giriş ve çıkışı kısıtlandı.

Süleymanbeyler köyünde şap hastalığına rastlanması üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce üç kilometre çaplı koruma bölgesi oluşturuldu, Süleymanbeyler, Dedeler, Aydınlar, Güzelyurt ve Pınarcık köylerine karantina uygulaması başlatıldı.

Hastalık sönene kadar karantinaya devam

Koruma bölgesinin dışındaki 7 kilometrelik alanda da gözetim bölgesi oluşturan ekipler Kandilli ve Ormanlı beldeleri ve Kepez, Belen, Belenyenimahalle, Kocaali, Ömerli, Ören ve Uzunçayır mahalleleri ile Alaplısofular, Asarlı, Bakırlık, Ballıca, Bayat, Çayırlı, Çevlik, Çiğdemli, Dağlıca, Danışmentli, Elmacı, Emirali, Esenköy, Gebeköy, Güneşli, Hacıosmanlar, Hacıuslu, Hasankahyalar, Işıklı, İmranlar, Keşkek, Kızılca, Kızılcapınar, Külah, Ortacı, Osmanlar, Ovaköy, Pembeciler, Ramazanlı, Ruşanlar, Soğanlıyörük, Sücüllü, Şamlar, Tepeören, Terziköy, Üçköy, Yalnızçam, Yaraşlıyörük, Yazıcılar, Yunuslu ve Zindancılar köylerinde karantina kapsamında hayvan ve giriş çıkışlarını geçici süreyle kısıtladı.

Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla şap sönümü gerçekleşene kadar söz konusu bölgelere küçük ve büyükbaş hayvan ile hayvansal ürün naklinin yasaklandığı belirtildi.

Çanakkale’deki dumanlar bu kez çiftçinin üzerine çöktü: Devlet destek vermezse artık hayvancılık yapılamazÇanakkale’deki dumanlar bu kez çiftçinin üzerine çöktü: Devlet destek vermezse artık hayvancılık yapılamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.