Seçim gerginliği bitmeyince hasat jandarma eşliğinde başladı

Diyarbakır'da yerel seçimlerde çıkan kavgada bir kişinin öldüğü Ağaçlı Mahallesi'nde husumetli aileler gerginlik bitmeyince tarlaların hasadına jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleriyle başlandı.

Gündem 12 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Diyarbakır'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy verme işlemleri sırasında 1 kişinin öldüğü kırsal Ağaçlı Mahallesi’nde husumetli aileler, tarlalarının hasatlarına jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleriyle başladı. Fotoğraf: Diyarbak

Yerel seçimlerde bazı bölgelerde özellikle de muhtar seçimlerinde büyük gerginlikler yaşanır. Bu tartışmalar kavgalara, ölüme kadar varır.

31 Mart seçimlerinde Diyarbakır Sur’daki Ağaçlıdere Mahallesi’nde doe bu oldu. Oy kullanma sırasında aileler arasında çıkan tartışma büyüdü, silah, taş ve sopalı kavgaya dönüştü. Ve 44 yaşındaki Emin Çelik silahla vurularak öldürüldü. Kavgada ikisi ağır 12 kişi yaralandı. O gün olay yerine giden sağlık ekipleri ve gazeteciler de saldırıya uğradı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 17 şüpheliden beşi tutuklandı.

Ancak gerginlik bitmedi. Dün mahallede ekili üç bin dönüm arazide hasat başlarken jandarma da giriş ve çıkışlarla tarla yakınlarında yoğun güvenlik önlemi aldı. Mahalleye giren araçtakilerin kimlik kontrolleri yapıldı, ekiplerin hasadın sonuna kadar güvenlik önlemleri sürdüreceği öğrenildi.

Erdoğan’dan Meclis kürsüsünde ilk seçim yorumu: Biz bitti demeden bitmez!Erdoğan’dan Meclis kürsüsünde ilk seçim yorumu: Biz bitti demeden bitmez!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.