Seçimden sonra Google’a en çok ‘Pirus Zaferi’ ve ‘Euro’yu sorduk

Google Trends verilerine göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye’de en çok yapılan aramalar arasında ‘euro’, ‘Pirus Zaferi ne demek’ ve ‘döviz’ yer aldı.

Gündem 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye, 28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini geride bıraktı. Peki seçimin ardından en çok neyi merak ettik? Sputnik’ten Turan Salcı’nın haberine göre, Google Trends verilerine göre Türkiye’deki seçimler birçok ülkede en çok aratılan kelimeler olurken, Türkiye’de ise ‘euro’, ‘Pirus Zaferi ne demek’ ve ‘döviz’ ilk üçte yer aldı.

İlk üçün ardından en çok aratılanlar arasında ise ‘Selahattin Demirtaş’ ve ‘Mansur Yavaş’ yer aldı. Türkiye’de seçim günü olan 28 Mayıs’ta ‘Seçim sonuçları’ en çok aratılan kelime oldu. 28 ve 29 Mayıs’ta ‘Türkiye’deki seçimler’ araması ise birçok ülkede ilk sırada yer aldı. Bu ülkeler arasında  Rusya, Almanya, Yunanistan ve Suudi Arabistan ilk sıradaydı.

Google CEO'su Pichai hiç düşünmemiş: BuzzFeed ise yapay zekanın insandan iyi olduğunu kanıtlamanın peşindeGoogle CEO’su Pichai hiç düşünmemiş: BuzzFeed ise yapay zekanın insandan iyi olduğunu kanıtlamanın peşinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.