Sendikalı emniyet personeline şehir içi sürgün: 40 kilometre öteye gece vardiyası

Emniyet teşkilatının tek sendikası olan Emniyet Teşkilatı Sendikası’nın İstanbul’daki üye ve temsilcileri görev yaptıkları yerlerden kilometrelerce uzaktaki başka birimlere görevlendirildi. Sendika, yapılan usulsüzlüklere itiraz edeceklerini duyurdu.

Gündem 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Emniyet teşkilatının tek sendikası olan Emniyet Teşkilatı Sendikası’nın İstanbul’daki üye ve temsilcileri görev yaptıkları yerlerden kilometrelerce uzaktaki başka birimlere görevlendirildi. Sendika, yapılan usulsüzlüklere itiraz edeceklerini duyurdu.

İstanbul’da görevli üç emniyet personeli, görev yaptıkları yerlere 3-4 vasıta uzaktaki başka bir karakola görevlendirildi. Bu personellerin ortak yanı, Emniyet Teşkilatı Sendikası’na üye olmalarıydı. 

Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Sendika işyeri temsilcilerimizin atamalarının, 4688 sayılı Kanunun 18. maddesinin amir hükmüne rağmen herhangi bir gerekçe gösterilmeden, ikametlerine 3-4 ulaşım vasıtasıyla gidebilecekleri başka bir birime yapıldığı, atandıkları birimde yapmış oldukları tüm itirazlara rağmen TCK’nın 264. maddesine aykırı olarak polis tanıtım yeleği giydirilmek suretiyle çalıştırıldıklarını, sendika işyeri temsilcilerimizin kanuna açıkça aykırı olarak yapılan atamalarının iptali ve maruz kaldıkları hukuksuz uygulamanın soruşturulması için ihbar ve talepte bulunulmuştur” denildi. 

10Haber’in konuşan kaynaklar, istek dışı ataması yapılan personellerin üçünün de evinden 30-40 kilometre uzaklıkta bulunan birime görevlendirildiğini aktardı. Sendika ve emniyet personelleri, bu  atamayı, sendikalı oldukları için baskı olarak değerlendiriyor. 

İstanbul’da Başakşehir, Güvercintepe, Hadımköy gibi gibi ilçelerde göreve yapan personeller, toplu olarak Arnavutköy’e görevlendirilmesi ve baskıyla görev dışı kıyafet giydirilmesine Emniyet Teşkilatı Sendikası itiraz etti. 

10Haber’in kaynaklardan aldığı bilgiye göre Arnavutköy’e atanan sendikalı emniyet personellerinin tamamı, gece vardiyasında görevlendirildi. Fakat Genel İdare Hizmetleri sınıfı personellerinin vardiya usulünde gece çalıştırılmaları mevzuata aykırı olarak belirtiliyor. 

Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Sendika üyelerimizle aynı hizmet sınıfa dahil İstanbul’da binlerce memur çalışmasına rağmen sendika üyelerimizin sadece İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olmaları sebebiyle hukuka aykırı biçimde vardiya usulü gece çalıştırılmaları Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 14. Maddesinde tanımlanan ‘ayrımcılık yasağı’ ve Anayasa’nın 10. Maddesinde güvence altına alınan ‘eşitlik’ ilkesine de açıkça aykırıdır” denildi.

Emniyet Teşkilatı Sendikası Genel Başkanı İsmail Okumuş olay hakkında 10Haber’e yaptığı değerlendirmede, “Bu emniyet personelleri, sorunları olduğu için bilgisayar başında olan personellerken yapılan bu görevlendirmenin bir yaptırım olduğunu düşünüyoruz ve kabul edilemez buluyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu tarz personellere destek olduğuna dair açıklama yapmıştı. Fakat istek dışı tayinlerle destek değil zorluk çıkardıkları gözüküyor” dedi.

Üç çocuğu engelli olan polise ‘İmamoğlu’ndan yardım aldın’ sürgünüÜç çocuğu engelli olan polise ‘İmamoğlu’ndan yardım aldın’ sürgünü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.