Sertçelik’i kaçırdığı iddiasıyla suçlanan Kopuk anlattı: Örgütten para aldı, Cengiz Haliç yönlendiriyor

Serdar Sertçelik'in kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Nurullah Özgür Kopuk, Sertçelik'i Kaplan'ın firari avukatı Cengiz Haliç'in yönlendirdiğini ve yüklü para aldığını söyledi.

Gündem 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Cengiz Haliç'in (solda) doğum gününde Ayhan Bora Kaplan'ın aldığı pasta .

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in yurtdışına firarına yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp daha sonra adli kontrolle serbest bırakılan Nurullah Özgür Kopuk 8 Mayıs’ta İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerine verdiği ifadede ilginç bir iddiada bulundu.

Serdar Sertçelik’in yurtdışına kaçmasında Ayhan Bora Kaplan’ın firari avukatı Cengiz Haliç’in rolü olduğunu vurgulayarak “Serdar Sertçelik benimle irtibata geçip ifade vererek her şeyi anlatacağını söylemesine, gizli tanık olarak hür iradesiyle bildiklerini adli merciler huzurunda anlatmasına rağmen daha sonra yurtdışına kaçarak sosyal medya ortamında bu tür yayınlar yapmasının amacı örgütten yüklü miktarda para alması, dosyada yer alan firari Avukat Cengiz Haliç’in bu dosyayı etkisiz hale getirmek istemesidir. Avukat Cengiz Haliç, Serdar Sertçelik’i yönlendirip kendisine konuşma metinleri hazırlayarak bu tür yayınları yaptırmak suretiyle operasyonu yapan ekibi yıpratmak, yıldırmak ve dosyayı etkisiz hale getirerek kendilerini aklamayı amaçlamaktadır. Serdar Sertçelik’in bu zamandan sonra öldürüleceğini, ortadan kaldırılacağını düşünüyorum” dedi. Firari Cengiz Haliç’in ise şu an Dubai’de olduğu iddia ediliyor.

Serdar Sertçelik gizli tanıkken Haliç’i suçlamıştı

Serdar Sertçelik gizli tanık olduğu dönem M7 kod adıyla verdiği ifadede Cengiz Haliç’in örgütün hukuki işlerini yürüttüğünü belirterek şöyle demişti:
“Cengiz Haliç isimli şahıs Ayhan Bora Kaplan’ın yapacağı veya yapmış olduğu eylemler hakkında bilgi aktararak eylemlerden nasıl aklanacağını, eylemi nasıl gerçekleştirirse işin içinden sıyrılacağını, avukat olması sebebi ile hukuktaki boşlukları bildiğinden yönlendirme konusunda Ayhan Bora Kaplan’ın kendisinden sürekli bilgi aldığını, ayrıca Yeniköy Motors’un sahibinin tahliye edilmesi olayında üç milyon dolar para aldığını ve sonra aralarında pay ettiklerini biliyorum. Ayrıca Demir Yumruk operasyonunda tutuklu şahısları rüşvet karşılığında içeriden çıkarmak için Ayhan Bora Kaplan’la birlikte haber saldığını biliyorum. Bildiğim kadarıyla kendisi gözaltı süreci başlayınca gerek gözaltında, gerekse firari olan şüphelileri kastederek bazı şüphelileri emniyetle iletişim kurarak dosyadan çıkarttırabileceğine dair şeyler söylemiştir.”

Açığa alınan emniyetçileri şikayet etmiş

Mesleğini oto galerici diye açıklayan Nurullah Özgür Kopuk  Şevket Demircan’la tanışmasını da Ayhan Bora Kaplan davasından sonra açığa alınan emniyetçiler Alp Aslan, Önder Polat, Ercan Karagöz, Onur Atalay hakkındaki şikayet dilekçeleri nedeniyle tanıdığını ifade etti. Kendisini daha önce tehdit eden Serdar Sertçelik ile de daha sonra arkadaş olduklarını söyledi.

Görüşmeler Instagram üzerinden yapıldı

Serdar Sertçelik KKTC’deyken Nurullah Özgür Kopuk ile irtibata geçerek Ankara Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’la bağlantı kurdu. Şevket Demircan Serdar Sertçelik ile yaptığı telefon görüşmelerinin altısını ‘sını Nurullah Özgür Kopuk’un telefonundan, diğerini ise kendi telefonundan yaptığını ifadesinde söyledi. Nurullah Özgür Kopuk da bu ifadeyi doğruladı. Kopuk bu görüşmelerin Instagram üstünden yapıldığını da sözlerine ekledi.

Gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçmasına komiser yardımcı olmuşGizli tanık Serdar Sertçelik’in kaçmasına komiser yardımcı olmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.