Sevgilisinin beş yaşındaki torununu istismar etti, avukatı aileyi suçladı

Beş yaşındaki bir kız çocuğu yedi yaşına kadar ‘Dede’ diye hitap ettiği babaannesinin sevgilisi Doğan Ü.’nün cinsel istismarına maruz kaldı. İstismarcının avukatı ise aileyi suçladı. Savcılık şüpheli hakkında 69 yıla kadar hapis talebinde bulundu.

Gündem 3 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İstismarcı Doğan Ü.

Ankara’daki istismar vakası annenin dikkatiyle ortaya çıktı. Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Sincan’da yaşayan anne Kader T. dava dosyasına göre 4 Ocak günü cep telefonunu küçük kızına vererek şarja takmasını istedi. Bir süre sonra telefonu kontrol eden genç kadın telefonun youtube uygulamasından “sevişme” ibareli bir arama yapıldığını fark etti. Bu aramaya anlam veremeyen anne, kızına “Aramayı sen mi yaptın” diye sordu. Küçük çocuk “Anne azıcık izledim, zaten hemen kapattım” dedi. Kızını videoyu nereden bildiği konusunda sıkıştıran anne korkunç bir istismar öyküsüyle karşı karşıya kaldı.

Küçük kız “Anne eğer kızmayacaksan söyleyeceğim” diyerek, babaannesinin erkek arkadaşı 58 yaşındaki Doğan Ü.’nün istismarına uğradığını anlattı. Ailenin şikâyeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. İfadesi alınan mağdur çocuk babaannesi ile birlikte “dede” diye hitap ettiği Doğan Ü.’nün evinde yalnız kaldıklarında onun kendisine müstehcen içerikli videolar izletip özel bölgelerine dokunduğunu, istismarda bulunduğunu anlattı. Mağdur çocuk ifadesinde “Bunları sadece babaannem gördü” dedi. Çocuk İzleme Merkezi’nce hazırlanan adli görüşme ve değerlendirme raporunda mağdur çocuğun ifadesinin tutarlı olduğu, spontane ve akıcı bir şekilde istismar öyküsünü aktardığına dikkat çekildi.

Ender Saraç'ın oğlu ifade verdi: Beni istismar etmedi, ama annemi öldürebilirEnder Saraç’ın oğlu ifade verdi: Beni istismar etmedi, ama annemi öldürebilir

İfadesi alınan babaanne Zeliha T. de oğlu, gelini ve torunuyla birlikte yaşadıklarını, eşinin ölümünden sonra Doğan Ü. ile yakınlaştıklarını, zaman zaman evine gittiğini, şüphelinin son zamanlarda tanımadığı kadınların yanına giderek numaralarını istediğini, “Of bununla tanışmam lazım, birlikte olmam lazım” dediğini iddia etti. Babaanne ifadesinin devamında torunuyla birlikte şüphelinin evine 11 Kasım 2023’te gidip iki gün kaldıklarını, Doğan’ın hep torunuyla oturduğunu, ertesi gün yani 12 Kasım 2023 günü yatak odasında mağdurun elinde cep telefonu olduğunu, şüphelinin de küçük çocuğa temas ettiğini anlattı. Şüpheliye bu nedenle tepki gösterdiğini iddia eden babaanne, Doğan Ü.’nün bir daha olmayacağına dair söz vermesi üzerine orada kalmaya devam ettiklerini söyledi. Şüphelinin 13 Kasım 2023 günü de benzer eylemlerde bulunduğunu fark etmesi üzerine torununu alarak evden ayrıldıklarını anlattı.

Tutuklu şüpheli suçlamaları kabul etmediğini, küçük çocuğun yanında giyinirken Zeliha T.’nin kendisini gördüğünü, cinsel içerikli film izlediğini ama izletmediğini beyan etti. Savcılık Doğan Ü. hakkında ‘12 yaşını tamamlamamış çocuğun zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismarı’, ‘zincirleme şekilde cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden alıkoyma’, ‘zincirleme şekilde çocuğa cinsel taciz’, ‘zincirleme şekilde müstehcenlik’ suçlarından 69 yıla kadar ceza talebiyle Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İddianamede küçük kıza yönelik istismarın beş yaşından yedi yaşına kadar sürdüğü anlatıldı.

Davanın ilk duruşması 29 Mayıs’ta görüldü. Sanık savunmasında suçlamaları reddetti. Sanık avukatı da “Zeliha T.’nin müvekkilden evlilik beklentisi olduğu için aleyhine beyanda bulunduğunu düşünüyorum. Yine müşteki anne Kader’in de çocuğuna Zeliha’nın yeterince bakamaması nedeniyle sanık hakkında aleyhte beyan verdiğini düşünüyorum” dedi. Mahkeme kuvvetli suç ve kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Aile Bakanlığı yurdundaki küçük kızı istismar eden personel tutuklandıAile Bakanlığı yurdundaki küçük kızı istismar eden personel tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.