Sıcaklıklar 12 dereceye kadar düşüyor: Doğuda yüksek kesimlerde kar görülebilir

Yarından itibaren hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak altı ila 12 derece azalacak. Hatta bazı bölgelerin yüksek kesimlerinde de mevsimin ilk kar yağışı görülebilir.

Gündem 16 Ekim 2024

Mevsimler artık ‘değişti’. Bu hem bilimsel hem de artık yaşayarak gördüğümüz bir gerçek. Ekim yarılandı ancak Türkiye’de hala mevsim normali üzerinde bir sıcaklık hakim.

Perşembeden itibaren ise sıcaklıklar düşüşe geçecek. Hatta mevsim normalinin altı bile görülecek.

Resim

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminine göre hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerden başlayarak altı ila 12 derece azalacak ve mevsim normallerinin altına inecek. Soğuk hava, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürecek. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yağış geçişleri görülecek.

Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Karadeniz’in yüksek kesimleri ve yaylaları ile Doğu Anadolu’nun kuzey doğusunun yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı da geliyor.

Zirai don riskine karşı meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi gerekiyor.

İklim krizi tıp fakültelerinde müfredat değiştirtiyorİklim krizi tıp fakültelerinde müfredat değiştirtiyor

İklim krizi sınır değiştiriyor: İsviçre'de kayak yapılan yer artık İtalya'ya ait olabilirİklim krizi sınır değiştiriyor: İsviçre’de kayak yapılan yer artık İtalya’ya ait olabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.