Parola ‘özel terapi’: Diyarbakır’da güzellik merkezlerine fuhuş baskını

Diyarbakır'da fizyoterapi merkezi, güzellik ve masaj salonu adı altında fuhuş yapan çeteye operasyon düzenlendi. 10 şüpheliden yedisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çetenin fuhuş şifresinin ise özel terapi olduğu belirlendi.

Gündem 4 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Diyarbakır'daki operasyonlardan görüntüler

Diyarbakır’da İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri “güzellik merkezi, fizyoterapi ve masaj salonu” adı altında fuhuş yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Polis farklı noktalardaki güzellik merkezi, fizyoterapi ve masaj salonlarını iki ay boyunca teknik takibe aldı. İnternet üstünden reklam veren masaj salonlarının telefonda şifreli olarak müşterilerine randevu verdiği, çete üyelerinin fuhuşu “özel terapi” diye adlandırdığını tespit edildi. “Özel terapi” parolasıyla randevu alıp özel odalarda ağırlanan 33 ayrı olay belirlendi ve operasyon için eş zamanlı olarak düğmeye bastı.

Fuhuş çetesi kadınları online katalogdan seçtirip fiyat etiketi koymuşFuhuş çetesi kadınları online katalogdan seçtirip fiyat etiketi koymuş

“Baypas” ismi verilen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle aramalar yapıldı. İşletmelere idari para cezası kesilirken ayrıca mühürlenerek kapatıldı. Operasyon öncesinde polisin incelediği kamera görüntülerinde bir plazaya geldiği görülen üç kadın şüpheliden birinin bir güzellik merkezinin kapısına tabancayla ateş ettiği anlar yer aldı.

Üç kadın şüpheliden birinin bir güzellik merkezinin kapısına tabancayla ateş ettiği anlar

Operasyonda polis şüphelilerin banka hesaplarını da incelemeye aldı. MASAK’tan gelen raporda tespit edilen 10 şüphelinin hesabına bakıldı. Tapu müdürlükleri, sigorta kayıtları, banka hesap hareketleri, şirket varlıkları, şans oyunlarından gelir elde edip edilmediği, deniz ve hava taşıtı bulunup bulunmadığı, kripto varlıkları, MASAK ve gelir idaresi kayıtları araştırıldı. Ekiplerin incelemesinde gözaltına alınan 10 kişiden altısını detaylı ve titiz araştırma sonucu aklama suçuna karıştığı değerlendirildi.

Altı şüpheliye ait üç daire, üç araç, bir taksi plakasına ve 13 banka hesabına toplam 10 milyon 700 bin TL değerindeki taşınır ve taşınmazlarına elkondu. Adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden yedisi “Fuhuşa teşvik, aracılık veya yer temin etmek” suçundan tutuklandı, üçü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Fuhuş pazarlığında yanlışlıkla kardeşini bıçaklayıp öldürdüFuhuş pazarlığında yanlışlıkla kardeşini bıçaklayıp öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.