Silahla öldürülen genç avukatın katil zanlısı tutuklandı

Ankara’da silahla vurularak hayatını kaybeden 24 yaşındaki avukat Belen Nesil Coşğun‘un katil zanlısı Muhammet B. tutuklandı. Göğsünden vurulan Coşğun’un intihar ettiği iddia edilmişti.

Gündem 17 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ankara’da önceki gün göğsünün altından silahla vurularak kan kaybından ölen 24 yaşındaki avukat Belen Coşğun

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Muhammet B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheli, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hâkim tarafından sorgulanan şüpheli Muhammet B. “kadını kasten öldürmek” suçundan tutuklandı.

Çankaya ilçesi Pak Sokak’ta bulunan bir rezidanstan dün sabah, şiddet tehdidi altındaki kadınların yardım istemesine imkan tanıyan Kadın Destek Uygulamasına (KADES) gelen çağrıyı değerlendiren güvenlik güçleri, olay yerine polis ekibi sevk etti.

Hastaneye kadar dayandı ama…

Bu sırada söz konusu adresten 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan bir kişi, kız arkadaşının intihar ettiğini bildirdi.

Olay yerine ulaşan ekipler, 24 yaşındaki Belen Nesil Coşğun’u asansör kapısı önünde yerde yatarken buldu.

Ankara Barosu’na kayıtlı avukat Coşğun’un göğüs bölgesinin sol altından silahla vurulduğu belirlendi.

Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin kalp masajı yaptığı Coşğun, kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Genç avukatın cenazesi memleketi Aksaray’da ailesi, sevenleri ve meslektaşlarının yoğun katılımıyla toprağa verildi.

Cenazesine hukukçular akın etti

Öte yandan; Ankara’da avukat Belen Nesil Coşğun’un cenazesi, dün memleketi Aksaray’a getirildi. Somuncu Baba Külliyesi’nde kılınan cenaze namazına Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ramiz Erinç Sağkan, meslektaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Coşğun’un cenazesi, namazın ardından Evrah Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Belen Nesil Coşğun’un toprağa verilmesinin ardından Aksaray Barosu’na ait sosyal tesiste düzenlediği basın toplantısında, bazı delilerin cinayet şüphesinin ağırlıklı olduğunu gösterdiğini belirtti. Sağkan şöyle konuştu:

TBB Başkanı: Pırıl pırıl bir meslektaşımızdı

”24 yaşında gencecik, pırıl pırıl kadın bir meslektaşımız sonsuzluğa uğurladık. Önünde çok güzel günleri olan ve aslında hak savunucusu olan mesleği yürüterek, belki meslek yaşantısında, yüzlerce kadının, çocuğun, şiddete uğramasını engelleyecek ve onlar için mücadele edecekti. İnsan hakları mücadelesi verecek bir meslektaşımızı maalesef kaybettik. Yürütülmekte olan soruşturmanın selameti ve meslektaşımızın manevi hatırasına saygı bakımından, baromuzun ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamalarına itibar edilmesi çok önemlidir. Bu soruşturmayı etkin bir şekilde takip edeceğiz. Dosyadaki bazı deliller, konuya ilişkin olarak bir cinayet şüphesinin ağırlıklı olduğunu bizlere gösteriyor; ancak net sonucun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Barosu tarafından yapılacak açıklamaları beklemek durumundayız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.