Silivri canavarlarının öldürdüğü bir kişinin daha cesedi bulundu

Sevgi Demirci ve iki çocuğunun öldürülmesinin ardından başlayan soruşturma kapsamında iki kişinin daha onların katilleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Bu iki kişiden biri olan Erdoğan Polat'ın cesedi de diğerleri gibi Silivri'de bulundu.

Gündem 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Soldan sağa: Erdoğan Polat, Hümeysa Polat, Eren Polat, Mücahit Polat, Sevgi Demirci.

Sevgi Demirci ve iki çocuğu 20 yaşındaki Eren Polat ile 13 yaşındaki Rümeysa Polat’ın öldürüldüğü 2023 yılının Kasım ayında ortaya çıkmıştı. Silivri, Değirmenköy mevkisinde bulunan alanda kemikleri bulunan ailenin cinayet soruşturmasında iki kişinin daha katledildiği ortaya çıkmıştı.

Bu olaylar zinciri yedi kişinin gözaltına alınmasıyla ortaya çıkmıştı. Ömer Y. ifadesinde Sevgi Demirci’yi sevgilisi Ünal Y.’ye sarılırken arkadan yaklaşarak kabloyla boğduğunu, oğlu Eren’i başına kazma sapı ve çekiçle vurarak öldürdüğünü, 13 yaşındaki küçük kızı ise görgü şahidi kalmasın diye yine kabloyla boğduğunu anlatmıştı. Aynı aileden iki kişinin daha, Erdoğan Polat ve Mücahit Polat’ın 2017-2018 yıllarında öldürüldüğü de bu ifadelerle ortaya çıkmıştı.

Ömer Y.’nin sorgusunda Ünal Y.’nin Sevgi Demirci’nin kocası Mücahit Polat ile onun akrabası olan Erdoğan Polat’ı da öldürerek Silivri ve Çatalca’da gömdüğünü bildiğini söyledi. Ömer Y.’nin ifadesinin ardından çalışma başlatan polis ekipleri, Silivri ve Çatalca’da iki farklı bölgede kazı çalışması yaptı.

Yaklaşık 10 aydır Silivri’de devam eden çalışmalarda, bir ay önce kemik parçaları bulundu. Olay yerinde yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Adli Tıp Kurumu’nda yaklaşık bir aydır devam eden çalışmaların ardından kemik parçalarının Erdoğan Polat’a ait olduğu belirlendi.

Cinayet zinciri nasıl başladı?

Şüphelilerin ifadelerine göre Ünal Y. ve Ömer Y., Mücahit Polat’la yani Sevgi Demirci’nin eşiyle çiftlik işine girmişti. Ancak iş battı ve onlar da ekonomik krizden çıkış için Mücahit Polat’tan evini satmasını istediler. Mücahit Polat bunu reddetti ve Ünal Y. ve Ömer Y. de cinayeti planlamaya başladı. Mücahit Polat’ı ‘Çatalca’da ormanlık alanda yürüyüş yapacağız’ diyerek kandıran bu iki kişi yalnız kaldıkları sırada tüfekle vurup öldürdü.

Bunun ardından Ömer Y. ve Ünal Y.’nin öldürdüğü Mücahit Polat’ın eşi olan Sevgi Demirci, eşi ortadan kaybolduktan bir süre sonra Erdoğan Polat ile gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Çift birlikte İstanbul’a kaçtı. Fakat bir süre sonra Sevgi Demirci, Erdoğan Polat’ın kendisine kötü davrandığına dair şikayetlerini Ünal Y.’ye iletti. Ünal Y. de arkadaşı Hasan K.’dan, Mücahit Polat’la konuşmasını istedi. Hasan K., Polat’ı yanına çağırdı, arabada yapılan görüşmede Ünal Y. de bulunuyordu. Konuşma sürerken Ünal Y.’nin silahıyla Erdoğan Polat’ı öldürdüğü anlaşıldı.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda edindiği bilgiye göre, Mücahit Polat’ın cesedi arabadayken Ünal Y. ve Hasan K., aile evine gitti. Aile meclisi, öldürülen Mücahit Polat’ın gömülmesine karar verdi.

Polis soruşturmasında bu olaydan sonra Ünal Y. ile Sevgi Demirci arasında bir gönül ilişkisi yaşanmaya başlandığı belirlendi. Cinayetler zincirinin son halkaları ise Silivri, Değirmendere’deki bir çiftlik evinde yaşandı. Pandemi yasakları nedeniyle Sevgi Demirci, oğlu Eren Polat ve kızı Hümeysa Polat, Ünal Y. ve Ömer Y.’nin çiftlik evinde kalmaya karar vererek birlikte Silivri’ye gittikleri belirlendi. Hafta sonunu çiftlikte geçirmelerinin ardından cinayetlerin 25 Ocak 2021 tarihinde işlendiği tespit edildi.

Olay günü Ünal Y., Sevgi Demirci ve kızı Hümeysa Polat’ı bir başka yere götürdü ama daha sonra geri dönerek 20 yaşındaki Eren Polat’ı başına kazma sapı ve çekiçle vurarak öldürdü. Bu cinayetin ardından cesedi yatak odasına saklayan Ünal Y.’nin arabasıyla giderek Sevgi Demirci’yi geri getirdiği öğrenildi. Ömer Y.’nin ifadesine göre Ünal Y. ile Sevgi Demirci’nin mutfakta sarıldıkları anda kendisi elindeki kabloyla arkadan yaklaşarak genç kadını boğarak öldürdü. Polis, bu sırada ev ve çevresinde aynı aileden iki kişinin daha olduğunu ve onlara yardım ettiklerini belirledi.

Cinayetin ardından görgü tanığı ve bilgi sahibi kalmaması için 13 yaşındaki Hümeysa Polat’ı eve getirdikleri, annesinin yerde yatan cesedini görünce ağlamaya başlayan kızı yine kabloyla boğarak öldürdükleri ortaya çıktı. Bu cinayet zincirinin ardından aile üyelerinin hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam ettikleri, son cinayetlerden iki ay sonra Sevgi Demirci’nin kızı Zeynep K.’nın polise kayıp müracaatında bulunduğu öğrenildi.

Silivri canavarları: Aynı aileden 5 kişiyi öldürüp yıllarca saklamışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.