Sinan Ateş cinayeti dosyasında MHP Bolu İl Başkanı şüphesi
Sinan Ateş cinayetinde Emniyet'ten cinayeti organize edenlere bilgi sızdırdığı tespit edilen bir komiser gözaltına alındı. Komiser M.E.A’nın cinayet soruşturmasında da görev aldığı ortaya çıktı.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına ilişkin iddialar gündemdeki yerini korurken, biri komiser iki kişi dün sabah Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı.
T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre söz konusu gözaltı kararı dosyanın emniyet ayağında yaşanan yeni bir skandalı da ortaya çıkardı. Gözaltına alınan komiser M.E.A’nın cinayetten sonra tetikçiyi kaçırdığı iddia edilen eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a “Ateş’in ev adresi, anlık konum bilgileri, sık gittiği yerler ile kullandığı araçların marka, model ve plakaları” gibi bilgileri sızdırdığı belirlendi. Göz altına alınan M.E.A’nın Ateş cinayeti soruşturmasında aktif olarak rol aldığı anlaşıldı.
Sinan Ateş 30 Aralık Cuma günü Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, cinayete ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ile Ülkü Ocakları eski yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem’in de bulunduğu 21 kişi tutuklanmıştı.
Cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Demirbaş’ın eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un zaman zaman kullandığı evde olduğu ortaya çıkmış, Demirbaş’ı sakladığı iddia edilen Kılavuz’un polisle tartıştığı iddia edilmişti. Kılavuz hakkında “cinayete yardım” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı da anlaşılmıştı.
Bu arada dosyada bir de “başsavcıvekili” krizi yaşandığı öne sürülmüş, soruşturmayı adli tatil başlangıcında devralan ve MHP’ye yakınlığıyla bilinen Başsavcıvekili Ahmet Altun’un izne ayrılmasıyla ilgili olarak çarpıcı iddialar ortaya atılmıştı.
Altun’un önce şüphelilerin tahliyesini talep ettiği, dosyaya eklenen yeni kanıtları gördükten sonra soruşturmadan çekilmek istediği iddia edilmişti. Öktem’in de aralarında olduğu şüphelilerin tahliyesi konusunda ısrarcı olduğu belirtilen Altun’un bu konuda başsavcı ile tartıştığı, talebi kabul görmeyince izne ayrıldığı öne sürülmüştü.
Soruşturmada son olarak da tutuklu Avukat Öktem’in kalp spazmı geçirdiği gerekçesiyle kaldırıldığı hastanede “sarı alan” tabir edilen bölümde müşahede altındayken Ülkü Ocakları üst yönetiminden bazı isimlerle yaklaşık yarım saat görüştürüldüğü anlaşılmıştı.
İddialar gündemdeki yerini korurken soruşturmada çok önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla, biri cinayetin işlendiği dönemde Ankara Emniyeti Cinayet Büro’da görevli komiser olmak üzere iki kişi dün sabah saatlerinde gözaltına alındı.
Gözaltı kararı dosyada tetikçinin İstanbul’dan Ankara’ya Özel Harekat’ta görevli iki polis tarafından getirildiğinin anlaşılmasından sonra ikinci bir polis skandalı yaşandığını ortaya çıkardı.
Gözaltına alınan komiser M.E.A’nın cinayet öncesinde “Ateş’in, telefon numaraları, ev adresi, anlık konum bilgileri, eşi Ayşe Ateş’e ait adres ve telefon bilgileri, gittiği yerlerin neresi olduğu, sık sık gittiği arkadaşına ait ofisin adresi, kullandığı araçların marka, model ve plakaları gibi kişisel bilgilerini” sistemden sorgulayarak Tolgahan Demirbaş’a gönderdiği belirlendi.
Şüphelilere bu şekilde bilgileri sızdırarak cinayete yardım etmekle suçlanan M.E.A’nın suikastın ardından da cinayet soruşturmasında aktif biçimde rol aldığı anlaşıldı. M.E.A’nın dosyada aktif olarak görev aldığı sürede dışarıya bilgi sızdırıp sızdırmadığı ve delil karartıp karartmadığı da araştırılıyor.
M.E.A ile birlikte gözaltına alınan diğer kişiye de benzer suçlamalar yöneltildiği öğrenildi. Söz konusu kişinin de Ateş’in kişisel bilgilerini bir şekilde elde ederek Demirbaş’a bildirdiği, Demirbaş’ın bu kişilerden aldığı bilgiyi cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep üzerinden tetikçiye ulaştırdığı öne sürülüyor. Soruşturmada daha önce tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getirdikleri ortaya çıkan iki polis tutuklanmıştı.
Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel ile ilgili de ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Buna göre, Yüksel soruşturma kapsamında ilk olarak Ankara Emniyeti’ne gelerek Tolgahan Demirbaş’ın olayla ilgisinin olmadığını öne süren ifadesini doğrular şekilde beyanda bulundu. Ancak emniyetteki ifadesi sırasında “tanık” olmasına karşın Yüksel’in avukatı da hazır bulunduruldu. Savcılığın, halen tutuklu bulunan şüpheli Yüksel’e ait tanık ifadesinin neden avukat huzurunda aldırıldığını, bu kişiye telkin ya da yönlendirme yapılıp yapılmadığını da araştırılacağı konuşuluyor.