Çocuk ‘evlendirildiği’ adamdan kaçtı, polisler ona teslim etti: Kız vuruldu, fail cezasız

Bitlis'te bir kız çocuğu evlendirildiği adamdan kaçtı ama o çocuğun peşini bırakmadı. Polisler geldi ikna etmesi için kızı kaçtığı adama gönderdi. Sonuçta çocuk silahlı adam tarafından rehin alındı, polisler operasyon yaptı, kız vuruldu.

Gündem 29 Mart 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Bitlis’te yaşayan bir kız çocuğu daha 14 yaşındaydı. Akrabasıyla ‘evlendirdiler’ onu. Bu çocuğun ailesinin gönlü olsun diye imam nikahı kıyılarak aynı evde yaşamaya başladığı erkek 30 yaşındaydı ve uyuşturucu bağımlısıydı. Evde ne yaşandığı bilinmez ama tahmin edilebilir biçimde çocuk geçen günlere dayanamayacak durumdaydı. Bir gün artık kaçmaya karar verdi ve dedesinin evine sığındı.

Cumhuriyet’ten Barış Pehlivan’ın haberine göre; çocuğun kaçmasının ardından yanına silah, bıçak ve tornavida alan adam kızın saklandığı evin kapısına dayandı. Polisler de geldi ve 14 yaşında çocukla ‘evlenen’ adamı ikna etmeye çalıştı. Ancak bu sonuçsuz kaldı ve polislerin aklına çocuğu kullanmak geldi. Çocuğa gidip “Eşin seni çok seviyor, gel F’yi ikna et” dediler ama o korkuyordu. Buna rağmen polisler silahlı adama çocuğu verdiler. Çocuk da hiç şaşırılmayacak biçimde ‘imam nikahlı’ olduğu silahlı adamı ikna edemedi. Polislerin yanına gelip “Yapamıyorum” dedi. Polisler ısrar etti “Tekrar dene” dediler yine silahlı adama gönderdiler. Çocuk polislerle, imam nikahlı eşi arasında kaldı ve çaresiz yeniden daha önce kendisini kaç kez dövdüğü bilinmez adamın yanına gitti. Adam da çocuğu başına silah dayayarak rehin aldı ve onu zorla bahçedeki kümese soktu.

Kümesten dışarı küfür ediyordu adam, polis de gülerek yanıt veriyordu, çocuk da korkmaya devam ediyordu. Bu şekilde saatler geçti. Özel harekât polisleri evin çevresini sardı, operasyon kararı verildi. Önce kümesin içine göz yaşartıcı bomba atıldı.

Kız çocuğu hemen kendisini dışarı attı. O sırada polisler ateş üstüne ateş ediyordu. Birkaç adım attı, göğsünün sol tarafından vuruldu ve 14 yaşında yere düştü. Bir ay yoğun bakımda kaldı çocuk, beş kez ameliyat oldu. Aylarca bağırsakları dışarıda yaşadı. Psikolojisi bozuldu, geceleri uyuyamadı, bir daha vurulmaktan sürekli korktu. Kendisini eli silahlı F’ye teslim eden ve ağır yaralayan polislerden şikâyetçi oldu.

Polislerin ifadeleri hep birbirine benzerdi. Bu olayın üzerinden üç yıl geçti ve Güroymak ilçesindeki başsavcılık bu yılın başında kararını verdi. Bu olayın kararı altı sayfa tuttu. Çocuğun olası kastla yaralandığı netti. Ama kurşunun kimin silahından çıktığı tespit edilememişti. 25 boş mermi kovanının kimin silahından çıktığını bulmak yargının işiydi ama olmadı. Polisler de saldırgan da ceza almadı.

Arkadaşının işlediği cinayeti yakalanınca ifşa etti: Ölenin cenazesine de katıldımArkadaşının işlediği cinayeti yakalanınca ifşa etti: Ölenin cenazesine de katıldım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.