Sinan Ateş cinayetinde ilk dava bilirkişi raporunu yazan gazeteciye: ‘Haber verme sınırını aştı’

Sinan Ateş soruşturmasından 16 aydır sonuç çıkmadı ancak bilirkişi raporunu haberleştiren gazeteci Asuman Aranca'ya dava açıldı. Savcı konunun haber değeri taşıdığını ama 'tarzın' yanlış olduğunu savundu.

Gündem 25 Nisan 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Aralık 2022’de sokak ortasında suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma 16 aydır tamamlanamadı. Ancak bilirkişi raporuna dair haberi nedeniyle T24 muhabiri Asuman Aranca’ya dava açıldı.

İstanbul Başsavcılığı ‘Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş’ başlıklı haber nedeniyle Aranca hakkında ‘gizliliği ihlal’ suçlamasıyla üç yıla kadar hapis talep etti.

T24’ün aktardığına göre söz konusu haberle ilgili gizli olan soruşturma dosyasındaki bilirkişi raporunun içeriği ve görsellerin ‘tamamının’ internet haber sitesinde yayınlandığı öne sürüldü.

Savcılığın şu ifadesiyse ayrıca dikkati çekti:

“Konunun haber değeri taşıdığı değerlendirilebilir ise de haberin yapılış tarzı ve gerek bulunmamasına rağmen rapor içeriği ve görsellerinin tamamının yayınlanmasının haber verme sınırını aştığı…”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.