Sinan Ateş cinayetinde yeni soru: ‘Tetikçiyi MHP’li vekilin babasının evinde mi sakladılar?’

Ankara'da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Tolgahan Demirbaş'ın MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde yakalandığını hatırlatarak "Tetikçiyi de MHP'li vekilin babasının evinde mi sakladılar" diye sordu.

Gündem 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Aralık 2022’de Ankara’da sokak ortasında öldürülmesinin ardından suikasta giden sürecin aradan geçen zamana rağmen aydınlatılamaması nedeniyle tartışma büyüyor.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un Mayıs 2023’teki seçimler sonrası bizzat Devlet Bahçeli tarafından atandığı TBMM Grup Danışmanlığı görevinden alınması sonrası dikkati çeken bir iddia ortaya attı.

Tetikçiyi Ankara’dan çıkardığı ileri sürülen Tolgahan Demirbaş’ın Kılavuz’un evinden çıktığını söyleyen Ateş, tetikçi Eray Özyağcı’nın da Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a ait makam aracı ile Bolu’ya götürüldüğünü iddia etti.

‘Yardım ve yataklık karşılığında mı milletvekili yapıldı?’

Tetikçinin halihazırda MHP Bolu Milletvekili olan İsmail Akgül’ün babasının evinde saklandığını öne süren Ayşe Ateş şöyle devam etti:

“Çok kuvvetli şüphelerim var. Kesin, yüzde 100, diyemem ancak yoğun bir şüphem var. Çünkü deliller mevcut. İsmail Akgül kimdir önce onunla başlamak istiyorum. İsmail Akgül, Olcay Kılavuz’un Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu dönemde Bolu’da ocak başkanı.

Sinan öldürüldüğünde ise bir görevi yok. Burada izah bekleyen sorular şunlar. Neden Ali’nin, Veli’nin değil de MHP Milletvekili İsmail Akgül’ün baba evi aranmıştır. Babası Mehmet Akgül’e ait araç neden Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmiş ve parmak izi incelemesi yapılmıştır. Acaba tetikçi Eray Özyağcı’nın Bolu’da saklandığı saatlerde acaba burada mı himaye ettiler?

Bu şekilde de İsmail Akgül bu siyasi cinayete bulaştı ve bunun karşılığında mükafat olarak milletvekilliği mi verildi? Benim sorduğum sorular bunlar.”

‘Cinayete yardım’ suçlamasıyla gündeme gelmişti

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında aralarında Eray Özyağcı ile Ülkü Ocakları eski yöneticileri Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem’in de bulunduğu 21 kişi tutuklanmıştı.

Cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Demirbaş’ın Kılavuz’un zaman zaman kullandığı evde olduğu ortaya çıkmış, Kılavuz’un bu konuda polisle tartıştığı iddia edilmişti.

Kılavuz hakkında ‘cinayete yardım’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı da gündeme gelmiş, milletvekili seçilememesi sonrası ‘şüpheli’ olarak dosyaya girdiği öne sürülmüştü.

İddianamede 22 kişi şüpheli yer aldı. Ancak cinayete ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17’si hakkındaki soruşturmanın ayrı bir dosya üzerinden sürdüğü açıklandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.