Sinan Ateş dosyasındaki sanıkların adli sicili: Hapishane koğuşu gibi

Sinan Ateş cinayeti sebebiyle hakkında dava açılan 22 sanıktan 16'sının hayli zengin birer adli sicil kaydı var. Dosyadaki önemli detaylardan biri, MHP yöneticiliği de yapan Ufuk Köktürk'ün çocuk yaşta suç işlemeye başlamış olması.

Gündem 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin gençlik örgütlenmesi Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi nedeniyle açılan ilk davada 22 kişi yargılanıyor. 10Haber’in ulaştığı Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti dava dosyasında çarpıcı bilgiler var. Cinayetten sonra Sinan Ateş’in ailesi katillerin sabıka kaydından yola çıkarak “Torbacılara öldürttüler” diyerek bu konuyu birçok defa dile getirmişti. Davadaki 22 sanıktan 16’sinin daha adli sicil kaydı var.

Eski MHP yöneticisi çocuk yaşta suç işlemeye başlamış

Eray Özyağcı’yı bulan Doğukan Çep’in arkadaşı MHP eski İstanbul il yönetici Ufuk Köktürk’ün de adli sicili kabarık, cinayetten önce bir süre hapiste yatan ve Doğukan Çep’le de Maltepe cezaevinde tanışan Ufuk Köktürk, adli sicil kaydına göre çocuk yaşlarda suç işlemeye başlamış. Siyasi partilere yönetici seçilenler adli sicil kaydını da partiye vermek zorunda. Adli sicil kaydı bu kadar kabarık birinin MHP’de yönetici olması dikkat çekti.

Ufuk Köktürk’ün adli sicil kaydı.

MİT’te çalıştığını söyleyen Zorlu’nun da adli sicil kaydı var

İfadesinde eski MİT’çi olduğunu söyleyen Çağlar Zorlu’nun da adli sicil kaydı bulunuyor. Çağlar Zorlu ifadesine göre bir soruşturma nedeniyle 2015 yılında MİT’ten başka bir kuruma gönderiliyor.  Çağlar Zorlu hakkında 2013 yılında bir dava açılıyor. 2023 yılında aldığı bir cezada ise hükmün açıklanması geri bırakılmış. Çağlar Zorlu dosyada Sinan Ateş’in sinyal bilgileri üzerinden anlık konumunu Tolgahan Demirbaş’a vermekle suçlanıyor.

MİT’te çalıştığını söyleyen Çağlar Zorlu’nun da adi sicil kaydı var.

Doğukan Çep’in oyuncu sevgilisi

Tetikçiyi ayarlayan ve bir suç makinesi olan Doğukan Çep’le ilgili de dosyada ayrıntılı bilgi yer aldı. Doğukan Çep Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı eylem yapan Hasan Ferit Gedik’i de öldürdüğü hukuki olarak 2019 yılında kesinleştikten sonra Sinan Ateş cinayetine kadar firariymiş.

Ancak ifadelerden ortaya çıkan tabloda öyle sürekli gizlenmek zorunda kalınan bir firari yaşam sürmediği net olarak anlaşılıyor. Doğukan Çep firari durumdayken hem Alemdağ Spor’un maçlarına gidiyor, hem de gece kulüplerine gidip rahatça eğleniyordu. Bu arada Bodrum’a tatile gidip oyuncu Damla Y. ile sevgili olan Doğukan Çep bu ilişkiyi 1,5 yıl sürdürdü. Sinan Ateş cinayetinden sonra Damla Y.’nin de şüpheli olarak ifadesi alındı. Damla Y. ifadesinde Doğukan Çep’in isminin “Sedat” olduğunu söylediğini öne sürdü. Doğukan Çep’in bulunması için de polise telefonun numarasını verdi.

Damla Y. ile Doğukan Çep firar olduğu dönemde tanışıp sevgili oldular. 1.5 yıl ilişkileri devam etti.

Ülkü Ocakları Başkanı’na yurtdışına çıkış yasağı

Cinayetten sonra en çok tartışılan isimlerin başında Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım var. Ahmet Yiğit Yıldırım’a yurtdışına çıkış yasağı konduğu geçen aralık ayında Asuman Aranca tarafından haberleştirildi. Ancak Ahmet Yiğit Yıldırım için yurtdışına çıkış yasağı 8 Mayıs 2023’te alınmış. Tolgahan Demirbaş ile yazışmalarının olduğunu belirleyen bilirkişi raporundan yaklaşık iki ay önce böyle bir karar alınması dikkat çekiyor. Ahmet Yiğit Yıldırım’a yurtdışı yasağı konmasındaki suçlama mahkeme kararında tasarlayarak adam öldürme olarak geçiyor. Bu karar birçok defa da uzatılmış ve hala sürüyor. Aynı şekilde Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı’ya da aynı tarihte aynı suçlamadan yurtdışına çıkış yasağı konmuş.

Ahmet Yiğit Yıldırım ve Ömer Şanlı’ya mayıs ayında yurtdışına çıkış yasağı konmuş.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı, Sinan Ateş cinayetinde İzzet Ulvi Yönter'i işaret etti: Bahçeli sonrası liderlik kavgası...Eski Ülkü Ocakları Başkanı, Sinan Ateş cinayetinde İzzet Ulvi Yönter’i işaret etti: Bahçeli sonrası liderlik kavgası…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.