Sinan Ateş’in yaralanan arkadaşı ilk kez konuştu

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’e silahlı saldırıda yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt omzundan yaralanmıştı. İlk kez konuşan Bozkurt “Vedasız ayrılık ömrümün sonuna dek ruhumda” dedi.

Gündem 22 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi 38 yaşındaki Doç. Dr. Sinan Ateş 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’daki ofisinden çıkarken motosikletten açılan ateşle öldürülmüş, yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt ise omzundan vurularak yaralanmıştı.

Sinan Ateş’in en yakınındaki isim olan çocukluk arkadaşı Selman Bozkurt bugüne kadar hiç konuşmamıştı. Bozkurt’un suikastle ilgili açıklamaları ilk kez Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in editörlüğünü de üslendiği “Sinan Ateş: Yaşar Hatıralarla” adlı kitapta yer aldı.

Selman Bozkurt “Abim” başlıklı üç sayfalık yazısında Sinan Ateş ile çocukluk arkadaşı olduğunu, Sinan’lı Bursa yıllarını anlattı. Bozkurt şu satırları kaleme aldı:

“Kardeş olmak için aynı babadan doğmak gerekmez. Bunu çok erken yaşlarda öğrendim. Sinan Ateş özbeöz abimdi. Beraber büyüdük. Çocukluğumuz Başaran’ın sokaklarında bir oraya bir buraya koşturarak geçti. Her çocuk gibi zor, her çocuk gibi saf ve temizdik. Tabii bir de yaramazdık. Ele avuca sığmazdık. En sonunda bu huysuzluğun bedelini menenjite yakalanarak ödedim. Tabiri caizse ölümden döndüm. Abim ise bu duruma çocukça hüzünlenmişti. Beni tehlikeli oyunlardan uzak tutuyor, bana karşı daha koruyucu bir edayla hareket ediyordu. Zaman en azılı hırsızdır. Önce çocukluğunu çalar sonra gençliğini. Her ne olursa olsun abim, menenjit olduğum zaman görev edindiği sorumluluğu hiç elden bırakmadı.”

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in editörlüğünü üstlendiği “Sinan Ateş: Yaşar Hatıralarla” adlı kitap.

‘Abim bana gel demişti, sorgulamak olmazdı’

Sinan Ateş üniversite için Ankara’ya gittiğinde bir dönem uzak kaldıklarını söyleyen Selman Bozkurt Ateş’in Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmasıyla yollarının yeniden birleştiğini şöyle anlattı:

“O dönemde hayat çizgilerimiz bir daha ayrılmamak üzere yeniden birleşti. Bursa’ya yaptığı bir ziyarette artık beni yanında ve yakınında görmek istediğini söyleyip Ankara’ya çağırdı. Abim bana gel demişti. Düşünmek sorgulamak olmazdı. Hiç düşünmeden kabul ettim. O andan sonra da neredeyse her günümüz birlikte geçti.”

Hastanede tedavi gördüğü için Sinan Ateş’in cenaze törenine katılamayan Selman Bozkurt yarım kalan vedanın yarattığı duyguyu ise kitapta şöyle yazdı:

“Ben hastanede olmam sebebiyle son nefesini yanımda veren abimi son yolculuğuna uğurlayamadım. Bu vedasız ayrılığın ağırlığını ömrümün sonuna dek ruhumda taşıyacağım. Ancak orada olanların anlattıklarıyla onunla bir kez daha gurur duyduğumu söylemeliyim.”

Sinan Ateş’in büyük kızı Bengisu ve küçük kızı Zeynep Banuçiçek’in yazdıkları da kitapta yer aldı.

Anne, baba ve kızları da Sinan Ateş için yazdı

Ayşe Ateş’in yayına hazırladığı kitap Ateş’in öldürüldüğü gün olan 30 Aralık tarihinden adını alan “30 Aralık Yayınları” tarafından basıldı.

Eşi Ayşe Ateş “30 Aralık 2022’de hayatımı, aşkımı, çocuklarımın babasını, dostumu, planlanmış bir öfkenin sebep olduğu soğuk bir kurşunla dönüşü olmayan ülkeye orada tekrar görüşmek üzere uğurladık…” diye yazarken Sinan Ateş’in babası Musa Ateş kitap için kaleme aldığı yazısında şu soruları yöneltti: “Bu kadar insanı bir torbacının bir araya getirdiğine devletimiz inanıyor mu? Sinan’ı vurdurtanlar niye tutuklanmıyor?”

Kitapta Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş “Bir anneyi evlatsız koyacak kadar ne kazandılar oğul” diyerek acısını döktü satırlara…

Ve bir de Sinan Ateş’in kızları…

Sinan Ateş’in iki kızının yazdıkları da kitapta yer aldı. Büyük kızı Bengisu “İnsanın babasını kaybetmesi, hem de bir hiç uğruna kaybetmesi insana acı veriyor” sözleriyle acısını ifade ederken küçük kızı Zeynep Banuçiçek “Ben büyüyünce hâkim olup adaleti sağlayacağım senin gibi iyi insanları öldürenleri hapse attıracağım” dedi.

Sinan Ateş dosyası bir ileri bir geri: Savcı rapor aldı, iddianame gecikiyorSinan Ateş dosyası bir ileri bir geri: Savcı rapor aldı, iddianame gecikiyor

Sinan Ateş cinayeti

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’daki ofisinin önünde öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçti.

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında bu zamana kadar 22 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında cinayeti işleyen Eray Özyağcı, Özyağcı’yı İstanbul’dan Ankara’ya getirdiği tespit edilen özel harekat polisleri ve suikastı organize ettiği iddia edilen isimlerden Doğukan Çep de yer aldı. Tolgahan Demirbaş ve Demirbaş ile birlikte cinayet kapsamında tutuklanan bazı şüphelilerin avukatlığını yapan Serdar Öktem ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel de tutuklandı.

Sinan Ateş’in cinayeti soruşturulurken dosya da çalkantılı süreçlerden geçti. Ağustos 2023’te soruşturmaya bakan üç savcı dosyadan alındı. Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 19 Eylül 2023’te dosyayı ilk savcı Ayhan Ay’a geri verdi. Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçti ancak iddianame henüz tamamlanmadı.

Sinan Ateş’in annesi: ‘Yavrumun katili MHP’de’Sinan Ateş’in annesi: ‘Yavrumun katili MHP’de’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.