Sinan Ateş adım adım takip edildiğini anlatmış: Benimle görüşen bürokratları aradılar
Mersin Ülkü Ocakları Eski Başkanı Çağrı Ünel’in 10 yıl hapis cezası aldığı davanın gerekçeli kararı tamamlandı. Kararda, Ünel'e saldıranların, Osmaniye ve Adana'dan planlı şekilde Mersin'e geldikleri belirtildi. Fakat mahkeme grubun Mersin'e neden geldiğini cevaplayamadı.
Görevden alındıktan sonra Ülkü Ocakları’ndan elini ayağını çeken Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Ünel, geçen yıl 15 Mart’ta ülkücü olduğu bilinen grubun saldırısına uğradı.
Osmaniye ve Adana’da buluşup Mersin’e gelen grubun saldırısı sırasında Ünel, kendisine ait ruhsatsız silahla ateş ederek Emrullah Aslan’ın ölümüne neden oldu.
Bu olay, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastinden önce yaşanmış, ülkücü camia içerisindeki çatışmanın görünür kılınmasını sağlamıştı. Öte yandan Ünel’in, Sinan Ateş’e yakın olduğu biliniyordu.
Başlatılan soruşturmada, Ünel’e saldıran 11 kişilik grubun Osmaniye ve Adana’dan geldiği Mersin’e geldikleri ve bir otelde kaldıkları anlaşıldı. Saldırgan grup, Mersin’e ‘gezmek’ için geldiklerini söyledi.
Grup ‘gezmek’ için geldiklerini söyledi fakat soruşturma dosyasındaki HTS kayıtlarında, grubun sürekli beraber oldukları ve Çağrı Ünel’in ofisi, evi çevresinde oldukları anlaşıldı.
T24 yazarı Tolga Şardan yazısında, soruşturma dosyasına yansıyanları şöyle anlattı:
Saldırıyı gerçekleştiren grubun cep telefonları, Mahmudiye, Mesudiye ve Toroslar’daki Korukent bölgesinde sinyal verdi.
Peki bu bölgeler neden saldırganların ilgisini çekmiş? Sorunun yanıtı: Mahmudiye’de Çağrı Ünel’in ofisi, Mesudiye’de Ünel’in annesinin, Korukent’te ise kendisinin ikameti var!
Bu da demek oluyor ki; Mersin’e gezmek için gelen 11 kişilik grup, deniz kenarı, Forum AVM ve merkezde gezmek yerine görece daha uzaktaki semtlerde görünmüşler.
Hatta yine olaydan bir gün önce, ekipten üç kişinin kentte o kadar lokanta varken, Ünel’in annesinin evini gören bir lokantada kamera kayıtlarına yakalanmaları da yine bir başka tesadüf olsa gerek!
Dahası gerekçeli kararda, grubun Çağrı Ünel’e neden saldırdığına dair herhangi bir detay bulunmuyor. Grup, ‘sosyal medya paylaşımları’ nedeniyle aralarında husumet olduğunu söylüyor.
10Haber’in ulaştığı Çağrı Ünel’e yakın kaynaklar ise bu iddiaları kesin dille reddediyor. Hatta Çağrı Ünel, duruşmada, “Facebook’tan küfürleştik” diyen gruptaki kişilere, “Böyle bir şey olmadı. İncelensin, eğer doğruysa ben tüm suçları kabul edeceğim. Müebbeti kabul edeceğim” diye cevap veriyor.
Fakat mahkeme, bu konu üzerine gitmiyor. Yani olayın neden çıktığı, grubun neden Mersin’e geldiği detayları araştırılmıyor.
Öte yandan mahkeme, Çağrı Ünel’e meşru müdafaa hükümlerinin uygulanmamasını gerekçeli kararda şöyle açıkladı:
Çağrı’ya karşı gerçekleştirilen saldırıda maktulün ve diğer sanıkların Çağrı’ya yönelik yalnızca elleri ve ayakları ile vurdukları, sanık Çağrı’nın olayda kullandığı silahın 6136 sayılı yasa kapsamında yasak olarak sayılan silahlardan olması ve Yargıtay kararlarında da değinildiği üzere, üzerinde taşınması mutad olmayan silahlardan olması, sanık Çağrı’nın kendisine yönelen haksız saldırıya karşı meşru savunma hükümlerinden faydalanabilmek için aranan şartlardan olan orantılılık ilkesine aykırı hareket ederek kendisine el ve ayakla vuran kişilere karşı belinden çıkardığı silahla ateş ettiği, bu yüzden meşru savunma hükümlerinden faydalanmaması gerektiği kanaatine mahkememizce varılmıştır.