MHP’nin vekil listesinde Sinan Ateş etkisi: Olcay Kılavuz listede dördüncü sıraya düştü

Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına adı karışan MHP'li Olcay Kılavuz yine aday gösterildi. Mersin'de geçen seçim 1'inci sırada olan Kılavuz bu kez 4'üncü sırada yer alabildi. Kılavuz'un yerine gelen isim de tepki çekmişti.

Siyaset 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yüksek Seçim Kurulu’na sunacağı milletvekili aday listesini, seçim takvimine göre üç gün süresi bulunmasına karşılık açıkladı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi olayıyla gündeme gelen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP’nin 28’inci dönem milletvekili aday listesinde yeniden yer aldı.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık’ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Ateş hayatını kaybetmiş, Bozkurt ise omzundan yaralanmıştı.

Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesinden önce konum bilgisi paylaşmak ve tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanan tutuklu sanıklardan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğu evde gözaltına alınmıştı. Demirbaş’ın Kılavuz’un da oluğu evde yakalanmasına ilişkin polislerin tuttuğu tutanağın “kaybolduğu” ortaya çıkmıştı.

Sinan Ateş’in ablasından video: Adam satmak yokSinan Ateş’in ablasından video: Adam satmak yok

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasına adı karışan MHP’li Olcay Kılavuz listede yer aldı, ancak Mersin’de 4’üncü sıradan aday olarak gösterildi. Kılavuz 2018 seçimlerinde ise Mersin’den birinci sırada aday gösterilmişti. MHP bir önceki genel seçimde Mersin’den iki milletvekili kazanmıştı. Olay Kılavuz’un listede “seçilmesi güç” sırada yer alması, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılavuz’un üstünü çizdi mi?” yorumuna neden oldu.

13 milletvekili bulunan Mersin’den son seçimde vekilliklerin 4’ünü Ak Parti, 3’ünü CHP, 2’sini HDP, 2’sini ise İYİ Parti kazanmıştı.

Olcay Kılavuz’un yerine kim geldi

Mersin’de Olcay Kılavuz’un yerine birinici sıra Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Levent Uysal’a verildi.

Levent Uysal, Mersin yerel medyasında, üniversite hayatı için memleketinden ayrıldıktan sonra kentten uzak kaldığı gerekçesiyle “ithal aday” diye haber oldu.

Fakat, Levent Uysal öncellikle sahibi olduğu Nişantaşı Üniversitesi’nde yaşananlarla gündeme gelmişti.

Nişantaşı Üniversitesi’nde akademisyenler maaşlarının asgari ücret düzeyinde olduğunu belirtip tepki göstermişti.

Sinan Ateş cinayetinde tutuklu sayısı 17'ye yükseldi, Demirbaş iddiaları reddettiSinan Ateş cinayetinde tutuklu sayısı 17’ye yükseldi, Demirbaş iddiaları reddetti

Partisinden istifa etmişti, şimdi kritik sırada

Öte yandan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un da Kayseri 2’nci sıradan aday gösterilmesi dikkat çekti. “Zamlar milletin belini büküyor” dediği için kesin çıkarma talebiyle disipline sevk edilen Ersoy, partisinden istifa etmişti. Ersoy, Bahçeli’nin daveti üzerine MHP’ye geri dönmüştü. MHP, 2018 milletvekili seçimlerinde Kayseri’den 2 milletvekili çıkarabilmişti. MHP’nin 14 Mayıs’taki seçimde oylarının düşmesi durumunda Ersoy’un yeniden Meclis’e milletvekili olarak girebilmesi ihtimali ortadan kalkacak.

Mevcut milletvekillerinden Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Konya Milletvekili Esin Kara ile Mersin Baki Şimşek aday listesinde yer almadı.

Kayseri milletvekili Ersoy yeniden MHP'ye döndüKayseri milletvekili Ersoy yeniden MHP’ye döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.