Sınırdaki TIR’a 25 milyonluk operasyon

Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki bir TIR'da yapılan aramada kimyasal madde ve ilaç ele geçirildi. Kaçak eşyaları taşıyan TIR'ın rotası ise Suriye'ydi.

Gündem 12 Eylül 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda bir TIR’da 25 milyon lira değerinde kaçak ilaç ve kimyasal madde ele geçirildiğini açıkladı. Sosyal medyadan operasyona dair bilgi veren Bakan Bolat, kaçak eşyaların arasında ilaç ve kimyasal maddenin yanı sıra kamera, dron ve cep telefonu da bulunduğunu da aktardı.

Ticaret Bakanlığı da konuya ilişkin açıklamasında TIR’ın Suriye’ye gitmek üzere yola çıktığını ve Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndaki aramada kaçak eşyaların plastik kasaların içine gizlendiğini bildirdi. Buna göre; 266 bin 723 muhtelif ilaç, yaklaşık 280 litre olduğu belirlenen 57 bidon içerisinde “dietil eter” cinsi kimyasal madde, drone ve kameradan oluşan 30 elektronik eşya ve 16 cep telefonu cinsi eşya ele geçirildi. Kaçak eşyanın değerinin yaklaşık 25 milyon lira olduğu belirlendi.

Bir antik tiyatro daha gün yüzüne çıkarıldı: Karşınızda TheraBir antik tiyatro daha gün yüzüne çıkarıldı: Karşınızda Thera

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.