Şırnak’ta askeri araç devrildi: İki asker şehit

Şırnak'ta askeri aracın devrilmesi sonucu iki asker hayatını kaybetti. Diğer yandan Milli Savunma Bakanlığı iki sene önceki bir kazada yaralanan bir askerin de şehit olduğunu açıkladı.

Gündem 1 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

AA’nın haberine göre Gabar Dağı Pire Tepe bölgesinde bir askeri araç kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada bir asker hayatını kaybetti, üç asker de yaralandı. Yaralı askerler ambulansla Şırnak Şehit Aydoğan Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan bir asker hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

MSB: İki yıl önceki kazada yaralanan asker şehit oldu

Diğer yandan Şırnak’taki kazadan farklı olarak bir asker daha hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda iki yıl önce meydana gelen kazada yaralanan sözleşmeli er Rıdvan Gürsoy’un tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle: “Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda 27 Eylül 2022 tarihinde geçirdiği kaza neticesinde yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy yaklaşık iki yıldır yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybederek 30 Nisan 2024 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.