Şırnak’ta otizmli çocuğu tokatlayan polis tutuklandı

Şırnak'ta bir polis memuru, bisikletle aracına çarpan özel gereksinimli çocuğa tokat attı. Burnunda kırık oluştuğu çocuğun ailesi şikayetçi oldu. Vali, emniyet müdürü olayı yakından takip etti. Polis memuru, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gündem 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Şırnak’ta  görevli bir polis memuru, 13 Temmuz’da aracını park edip, marketten alışveriş yaptı. Tam çıkarken, bisikletli 10 yaşındaki bir çocuk, aracına çarptı. Polis memuru, çocuğa tokat atıp, kızdı. Çocuğun burnu kanadı, burnu kırılmıştı.

Şiddete uğrayan özel gereksinimli çocuk eve döndüğünde, annesi burnunun kanadığını gördü. Babasına haber verdi. Aileye yakın kaynaklara göre 155 arandı, ihbarda bulunuldu. Polis incelemesi sürerken vali ve emniyet müdürü olayla yakından ilgilendi. Şüphelinin ilde görevli bir polis memuru olduğu anlaşıldı.

Polis memuru, gözaltına alındı, bir gün nezarette kaldı. 14 Temmuz’da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şiddete uğrayan çocuğun babası aynı zamanda Ak Parti Şırnak İl Başkanı da olan İbrahim Halil Erkan, 10Haber’e yaptığı açıklamada; “Bu olay münferit bir olay. Çocuğumuz özel bir çocuk. Bu olay tüm emniyet personelimizi kapsamıyor. Kötü bir hadise. Devletimize ve adalete güveniyorum” dedi. Yaşanan olay nedeniyle üzgün olduklarını anlatan Erkan, “Türkiye bir hukuk devleti. Şu an çocuğumuzun psikolojini düşünüyoruz” diye konuştu.

Polis erketeye yattı, koruma gazeteciyi dövdü: Başkan hakkında nasıl yazarsınPolis erketeye yattı, koruma gazeteciyi dövdü: Başkan hakkında nasıl yazarsın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.