Sokak ortasındaki infazın altından ‘kira’ artışı çıktı

İzmir’de 26 yaşındaki Ahmet Alkan’ı sokak ortasında, eşinin önünde silahla öldüren Halil İbrahim Uludağ tutuklandı. Uludağ’ın Alkan’ın ev sahibinin akrabası olduğu ve cinayetin altında kira anlaşmazlığı yattığı öğrenildi.

Gündem 15 Kasım 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Ülke genelinde fahiş biçimde artan kiralar, ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getirerek 3.sayfa haberlerine dönüşmeye devam ediyor.

İzmir’de 2 gün önce sokak ortasında işlenen bir cinayetin altından da kira anlaşmazlığı çıktı.

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir çocuk sahibi Ahmet Alkan’ı (26) sokakta eşinin gözü önünde tabancayla vurarak öldüren Halil İbrahim Uludağ (78) tutuklandı.

Cinayet 12 Kasım saat 15.00 sıralarında Ayrancılar Mahallesi’nde işlendi. Halil İbrahim Uludağ apartmandan çıkan Ahmet Alkan’a henüz belirlenemeyen nedenle tabancayla ateş ettikten sonra kaçtı. Alkan kanlar içinde yere yığılırken çevredeki vatandaşlar durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Alkan’ı ambulansla özel bir hastaneye kaldırdı. Alkan hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yapılan otopsinin ardından toprağa verildi. Şüpheli Uludağ ise jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Uludağ tutuklandı.

Oysa evden çıkmayı kabul etmiş

Alkan’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak yeni detaylar ortaya çıktı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde tekniker olarak çalışan Alkan’ın olay saatinde iki yaşındaki çocuğu ve eşiyle apartmandan çıktıktan sonra karşılaştığı Uludağ tarafından tabancayla vurulduğu belirlendi. Uludağ’ın ev sahibi A.D.’nin akrabası olduğu öğrenildi. Alkan ile A.D.’nin kira artışında anlaşamayıp arabulucuya başvurduğu, zam oranında anlaştıkları ortaya çıktı. Alkan’ın yılbaşına kadar evden çıkma konusunda A.D. ile de sözlü anlaşmaya vardıkları belirtildi. (DHA)

Silahlı kavgalar bitmiyor: 79 yaşındaki ev sahibi 38 yaşındaki kiracısını öldürdüSilahlı kavgalar bitmiyor: 79 yaşındaki ev sahibi 38 yaşındaki kiracısını öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.