Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun İstanbul’da arkadan çarptığı kurye öldü

Konsolosluk aracının arkadan çarptığı kurye hastanede hayatını kaybetti. Aracı kullandığı belirlenen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ise mahkemeye çıkarılmadan, yurt dışı yasağı konulmadan polis tarafından serbest bırakıldı. Aile isyanda.

Gündem 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hayatını kaybeden kurye son yolculuğuna kurye konvoyuyla uğurlandı.

30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü 38 yaşındaki Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı  otomobil çarpı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Göçer ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Aracı kullandığı belirlenen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu ise mahkemeye çıkarılmadan, yurt dışı yasağı konulmadan polis tarafından serbest bırakıldı.

Göçer için Maltepe, Gülsuyu Mahallesi’nde bulunan cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Göçer’in cenazesi motokuryeler tarafından konvoyla uğurlanarak Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kurye Yunus Emre Göçer 6 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra 2 çocuğunu geride bıraktı.

‘Benim oğlum cinayete kurban gitti’

Cenazede konuşan Yunus Emre Göçer’in babası Metin Göçer, “Profesyonel bir motosiklet kullanıcısıydı. Benim oğlum kazaya değil cinayete kurban gitti. Ben adalet istiyorum. Benim çocuğuma çarpan sürücü kim olursa olsun gerekli cezayı çekmesini istiyorum. Bu olayın örtbas edilmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanı da, başbakanda, bakanda olsa gerekli cezayı çekmesini istiyorum. 2 çocuğu ortada kaldı. Bir insanlık dramıdır bu. Benim başıma geldi, düşmanımın başına gelmesin” dedi.

‘Tutuklanmasını bekliyoruz’

Avukat İlyas Çimen ise, “Görüntülerden tespit ettiğim kadarıyla kusurun yüzde yüz arkadaki araç sürücüsünde olduğunu görüyoruz. Polis tutanağında böyle bir kusur değerlendirmesi yapılmamış. Bundan dolayı şüpheli salıverilmiş. Olay sırasında müvekkilim vefat etmemişti. Vefat ettikten sonra suçun türü taksirli adam yaralamaktan, adam öldürmeye dönüştü. Ayrıca serbest bırakılan kişi için herhangi bir yurtdışına çıkış yasağı yok bu yüzden burada mı değil mi onu da bilmiyoruz. Şüphelinin tutuklanmasını bekliyoruz. Biz de süreci adliyeden takip ediyoruz. Şikayetlerimizi de ilgili savcılığa ilettik. Çıkacak kararı bekliyoruz” diye konuştu.

 

İstanbul'daki motokuryelerin 200 bini kaçakİstanbul’daki motokuryelerin 200 bini kaçak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.