Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıkladı, sonra bir daha tıkladı, sonra bir daha tıkladı… 33 bin lirası gitti

Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıkladı; 33 bin lira dolandırıldı. Dolandırıcılar hakkında şikayette bulunan Nurcan İbili şimdi binlerce lirasını alanların yakalanmasını bekliyor.

Gündem 19 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul’da yaşayan 40 yaşındaki Nurcan İbili sosyal medyada 11 bin liralık koltuk takımı linkini görünce satın almak istedi. Linke tıklayan İbili dolandırıcıların ağına düştü ve 33 bin lirası gitti.

Nurcan İbili geçen pazar günü sosyal medyada 11 bin lira fiyatlı koltuk takımı ilanı gördü. Uygun fiyata satılık olarak gösterilen 11 bin liranın içinde koltuk takımı, TV ünitesi, orta sehpa, perde, masa, sandalyeler ve konsol vardı. Satıcıya ulaşan İbili fiyatın neden bu kadar ucuz olduğunu sorduğunda ‘Ben emlakçıyım, ev sahibim yurtdışında yaşıyor. Eşyalarını satmamı istedi. O yüzden ucuza satıyorum’ cevabı aldı.

Ardından linkle alışveriş sitesine yönlendirildi ve siparişi verdi. İlk olarak 11 bin lira havale yapan İbili satıcı paranın gelmediğini, hata olduğunu söyleyince şüphelenmeden iki kez daha 11 bin lira havale yaptı. Toplam 33 bin lira gönderen İbili dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu.

Nurcan İbili başından geçen dolandırıcılığı şöyle anlattı:

“Sosyal medya üzerinde reklam gördüm. İlanda sıfıra yakın koltuk takımı vardı. O link tıkladığımda beni Whatsapp üstünden başka bir linke yönlendirdi. Oradan iletişime geçip ‘Bu ürün hala satılık mı’ diye mesaj gönderdim. Onlar da ürünün sıfır ayarında olduğunu ve hala satılık olduğunu söyledi. Bana güvenli internet alışverişi yapabileceğim online bir siteye yönelmemi ve orada param güvende uygulamasıyla alışverişimi yapmamı söylediler. Benim de böyle bir bilgim olmadığı için inandım. Siparişi verdim. Bir IBAN numarası vardı, oraya 11 bin TL havale yaptım. Dekontu da satıcıya gönderdim. Sonra beni bir numara aradı. Online internet alışverişi yapılan siteden aradığını söyledi. ‘Siparişiniz verilmemiş, hata var. Paranız iadeye düşmüş, üç iş günü içinde hesabınıza iade edilecek’ dedi. Sonra ikinci defa havale yapmamı istedi. İkinci havaleyi yaptığımda da yine hata olduğunu ve paranın iadeye düştüğünü belirtti. Üçüncü defa benden 11 bin TL göndermemi istedi. Üç defa 11 biner TL gönderdim. Üçüncü sefer açıklama kısmına ilan numarasını yazdım. Gerekli şartları yaptığım halde yine olmadığını söylediler. Şüphelendim. Dördüncü kez havale istediler, bir daha yapmadım. Üç iş günü sonra para hesabıma iade edilmeyince internet sitesini aradım. İlan numaramı söyleyip alışveriş yaptığımı söyledim. Böyle bir ilan ve satış olmadığını, dolandırıldığımı söylediler.”

Dolandırıcıların ‘seçim’ taktiği: Bu mesajdaki linke tıklamayın!Dolandırıcıların ‘seçim’ taktiği: Bu mesajdaki linke tıklamayın!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.