Soylu ‘İstanbul dünyanın en güvenli kentlerinden’ dedi, gecesinde 47 kurşunlu saldırı yaşandı

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul’da düzenlediği Muhtarlar İftar Buluşması'nda konuşan bakan Süleyman Soylu, İstanbul'un dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Soylu'nun açıklamasından saatler sonra İstanbul Bahçelievler'de bir dükkana yapılan saldırıda 47 kurşun sıkıldı.

Gündem 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası bir ekonomist grubun yaptığı güvenli şehirler endeksi araştırmasında İstanbul’un 2015’te 50 metropol arasında 41’inci olduğunu, bugün aynı araştırmada 60 metropol arasında İstanbul’un 37’nci sıraya geldiğini söylüyor.

İstanbul’daki asayiş durumuna ilişkin istatistiksel bilgiler paylaşan Bakan Soylu, 2017’de 80 olan günlük ortalama hırsızlık sayısının 2022’de 27’ye düştüğünü, İstanbul’un ilçeleri hesap edildiğinde neredeyse 2 ilçeden birinde günde bir hırsızlık yaşandığını söyledi.

Soylu, 2016-2022 yıllarında kentte mala karşı işlenen suçların yüzde 40 azaldığını, trafik kazası sonucu yaşanan can kaybı sayısının yüzde 25 azalışla 524’ten 392’ye düştüğünü, uyuşturucu madde bağlantılı ölümlerin 299 sayı gerilediğini, Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa ve Adana arasında ‘kişilere karşı işlenen suçlarda’ 100 bin nüfus başına olay sayısı en düşük olan ilin 950 olayla İstanbul olduğunu söyledi.

Soylu’nun açıklamalarının gecesinde ise Bahçelievler’de bir dükkana silahlı saldırı düzenlendi. 

Olay yerindeki bir polis memuruyla çatışan saldırganlar, geldikleri otomobille olay yerinden kaçtı. Saldırıda kimse yaralanmazken birçok dükkana kurşun isabet etti. Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgede 47 adet boş kovan bulurken kaçan saldırganlar için çalışma başlatıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.