Starbucks’ta ‘dublajlı’ eylem: ‘Süslü kapalı seni’

İsrail'i protesto etmek için bir Starbucks şubesinin önünde video çeken kişi oturanlara hakaret edip sosyal medyada paylaşmıştı. 10Haber’in ulaştığı Starbucks çalışanı “Videodaki sesini sonradan kaydetmiş” dedi.

Gündem 15 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İsrail protestolarının hedefi haline gelen Amerikan kahve zinciri Starbucks’a bu sefer sözel bir saldırı oldu. Dün sabah saatlerinde İstanbul’daki bir şubenin önünde video çeken bir kişi kahve içen müşterilere ağır ifadeler kullanıp bunu sosyal medyada paylaştı.

Videoyu izleyenler Starbucks şubesi kapısının önünde duran birinin buradan kahve alanlara hakaret ettiğini gördü.

Starbucks müşterileri ise hakaretlere karşılık dönüp bakmıyordu bile…

Şubede çalışan türbanlı bir kadını da hedef alan kişi şöyle dedi:
“Yazıklar olsun size. Yazık size be. Ne bakıyorsun? Bakıyorsan geri geleceksin. Hepiniz şu an katillere yardım ediyorsunuz. Yazıklar olsun. Biz Türk’üz Türk, Müslüman’ız. Bak bir de kapalı olacaksın. Süslü kapalı seni… Katillere yardım eden kapalı seni. Starbucks’ınızın… O Türk bayrağını kaldırın oradan. Hiçbir Türk Müslüman zalimlik yapana destek olmaz.”

Sesini sonradan kaydetmiş

Ancak videodaki müşterilerin küfürlere tepkisizliği merak uyandırdı. Sonradan eylem videosunun “dublaj” olduğu ortaya çıktı. 10Haber’in ulaştığı mağdur Starbucks çalışanı saldırgan kişinin sessizce dükkanın önünde video çektiğini, sesi ise videoya sonradan kaydettiğini söyledi. Olay anında şüpheli bir durum fark etmediğini söyleyen çalışan “Telefonda görüntülü konuşuyormuş gibi yapıp sessizce video çekti ve gitti. Daha sonra farklı bir yerde ses kaydı alıp videoya yerleştirmiş” dedi.

Suç duyurusunda bulundu

Video çeken kişi o sırada oturup kahve içen türbanlı çalışana “Süslü kapalı… Katillere yardım eden kapalı” demişti. Olay anında hiçbir şey fark etmediğini anlatan Starbucks çalışanı “Videoyu görünce şaşkınlığa uğradım. Gizlice görüntü çekip izinsiz yaydığı ve bana hakaret ettiği için şikayetçi oldum” diye konuştu.

Starbucks şubelerinde polis bekliyor

10Haber’e konuşan Starbucks çalışanı olayın ardından şube önünde polisin nöbet tutmaya başladığını söyledi. Ayrıca polisin birçok Starbucks şubesinde de tedbir amacılma görev yaptığı öğrenildi. Önceki akşam saatlerinde Adana’da bir şubeye de pompalı tüfekle saldırı düzenlenmişti. Saldırgan içeride müşterilerin bulunduğu sırada kahve zinciri şubesinin camlarına pompalı av tüfeğiyle ateş açmıştı. Olayda yaralanan olmamış, şüpheli tutuklanmıştı.

İpin ucu iyice kaçtı: Starbucks’a pompalı tüfekli saldırıİpin ucu iyice kaçtı: Starbucks’a pompalı tüfekli saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.