İstanbul Sultangazi’de iki gündür uzun namlulu silahlar konuşuyor

Sultangazi'de iki gün üst üste uzun namlular konuştu. İlk saldırı CHP eski ilçe yöneticinin kuzenine yapıldı. İkinci saldırı ise onun cenazesinden dönen CHP gençlik kolları ilçe başkan yardımcısına.

Gündem 24 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Sultangazi’de peşpeşe iki silahlı saldırı oldu. İlk olarak perşembe akşamı saat 21.40’ta Sultangazi Uğur Mumcu mahallesinde bir otelin önünde kız arkadaşını bekleyen 21 yaşındaki Barış Özdoğan bir arabadan otomatik silahlarla açılan ateş sonrası hayatını kaybetti.

Barış Özdoğan’ın önceki dönem CHP Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Yeşim Tepeli’nin kuzeni olduğu öğrenildi. CHP Sultangazi İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından da taziye mesajı yayınlandı.

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Barış Özdoğan’ın şu an hapiste olan suç örgütü lideri Arap Emrah adlı Emrah Sever’in grubundan olduğu öğrenildi. Arap Emrah grubu ile yurtdışına kaçıp Karadağ’da yakalan Volkan Rençber grubu arasında kanlı çatışmalar yaşanmıştı.
Kız arkadaşını beklerken öldürüldü... Kim çıktı... CHP'den açıklama var - Resim : 1

Özdoğan’ın cenazesi dönüşü saldırı

Sultangazi’de ikinci saldırı ise Barış Özdoğan’ın cuma günü  Gazi Cemevi’ndeki cenazesinden sonra yaşandı. Cenazeye katılan CHP Sultangazi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Kılıç’ın da  içinde bulunduğu araç başka bir araçtaki saldırganlar tarafından uzun namlulu silahlar tarafından tarandı. Olayda Ali Kılıç yaralandı. Saldırganlar ise kaçtı.

Aracı yaktılar

Öte yandan Arnavutköy’de boş arazide yakılarak terk edilen ve içerisinde 2 adet uzun namlulu silahın bulunduğu otomobilin Sultangazi CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ali Kılıç’ın da içinde bulunduğu otomobile yönelik silahlı saldırıda kullanıldığı belirlendi. Polis saldırganları yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.

‘Araçların benzerliğinden dolayı olmuş olabilir’

Konuya ilişkin 10Haber’e konuşan CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren “Bu iki olayın birbiriyle bir bağlantısı yok. Arkadaşlarımız şans eseri kurtuldu” dedi.

Cenaze dönüşü böyle bir saldırının olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Avseren “Tekrar ediyorum bizim arkadaşlarımızn hiçbir alakası yok bu olayla. Ben saldırı olduğundan bu yana Ali Kılıç’ın yanındaydım. Burada şöyle bir şey konuşuluyor:  Barış Özdoğan’a yönelik saldırıda kullanılan araç bizim arkadaşların bindiği araca benzediğinden dolayı böyle bir şeyin yaşanmış olabileceği. Büyük ihtimalde böyle bir durum var ” diye yanıt verdi.

Sultangazi'de silahlı saldırı: 16 yaşında çocuk öldüSultangazi’de silahlı saldırı: 16 yaşında çocuk öldü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.