Kilis’ten Alanya’ya uzanan bir tuhaf dolandırıcılık vakası

Suriyeli işadamı, Alanya'da sahibi olduğu otele önce bir Türk'ü yüzde 45 ortak aldı. Sonra iddiasına göre ortağı sanki otelin sahibiymiş gibi, oteli kendi kardeşine aylık sadece 10 bin liraya kiraya verdi. Suriyeli işinsanı ortağını mahkemeye verdi.

Gündem 27 Nisan 2024
10 milyon geliri olan otel aylık 10 bin liraya kiralanmış.
Jassem Alabdallah Suriye Halep’te yaşayan bir iş insanıydı. Suriye’de iç savaş başlayınca ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç etti ve Kilis’e yerleşti. Ticaretlerine burada da devam ettiler. Jassem Alabdallah birçok Suriyeli zengin gibi göç ettikten bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da aldı. Turizm işine girmeye karar veren  Jassem Alabdallah otel araştırmaya başladı. 2021 yılında Türkiye’nin tatil merkezlerinden biri olan Alanya’da muhafazakarlara hizmet veren, alkolsüz, kadınlara ayrı yüzme havuzu olan Lord Marina adlı oteli satın alıp işletmeye başladı.

2023 yılında Kilis’te bir dönem beraber ticaret yaptıkları Mehmet Akar’ın şirketiyle ortaklık sözleşmesi yaptı, otelinden bir miktar hisse sattı. Bu ortaklık sözleşmesi uyarınca söz konusu otelin yüzde 55’i  Jassem Alabdallah  yüzde 45’i ise Mehmet Akar’a ait olacaktı. Ancak Mehmet Akar’ın şirketi yüzde 45’lik hisse için karşı tarafa bir ödeme yapmadı.

Bir süre sonra ortağı Mehmet Akar, Jassem Alabdallah’ın haberi olamadan oteli kiraya verdi. Bu sözleşmeye göre Lord Marine Otel, Mehmet Akar’ın kardeşine ait Kilis Pırlanta adlı şirkete 10 yıllığına kiralandı. Aylık kira bedeli sadece 10 bin liraydı.

Bu durumdan sonradan haberdar olan Jassem Alabdallah, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Bu sözleşmenin gerçek olmasının mümkün olmadığını otelin sezonluk gelirinin 10 milyon lira olduğunu suç duyurusunda belirtti.

Davaya dönüşen olayla ilgili yargılama devam ediyor.  Arabuluculuk talebini reddeden Suriyeli iş insanı karşı tarafın hisse karşılığı vermesi gerekli olan parayı talep ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.