‘Suriyeli lokantacı’ videosu çeken oyuncuya gözaltı

Suriyeli lokantacı taklidi yapan tiyatrocu gözaltına alındı. Bursa'da yaşayan oyuncu video yayılınca yaptığı açıklamada mizahın anlaşılmamasına şaşırmıştı.

Gündem 26 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Sosyal medyada önceki gün yayımlanan bir video gündemin ana konularından biri oldu. Videoda Suriyeli olduğu düşünülen bir kişi lokantasında Türk işçi çalıştırmayacağını söylüyordu. Söz konusu videoyu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da sosyal medya hesabından paylaşarak “Ulan zibidi Suriyeli, bir de utanmadan dalga geçiyor. Senin gibi yaratıkları, ülkemize davet edenlere yazıklar olsun” dedi. Ancak daha sonra videoyu çeken kişinin Türk tiyatrocu olduğu ortaya çıktı. Bu bilgi ise sosyal medyada video kadar rağbet görmedi.

10Haber’in ulaştığı tiyatrocu ise videonun mizah amaçlı olduğunu bu kadar yayılacağını ve yanlış anlaşılacağını kendisinin de tahmin etmediğini söyledi. Oyunculuğu açısından anlaşılmamasının başarılı olduğu anlamına geldiğini ama videoyu paylaşırken özellikle mizaha dair etiketler kullandığını belirten tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş, bugün gözaltına alındı.

Demirtaş konuya ilişkin açıklamasında “‘Bolu Belediye Başkanı seni paylaşmış’ dediklerinde ise şaka yapıyorlar zannettim. Tamamen mizah amaçlı bir videoydu. Arkadaşlara da kendi aramızda taklit yapıyorum zaten. Bir mesaj verme amacım yoktu. Bu videonun mizah amaçlı olduğunun anlaşılmayacağını düşünmedim” demişti.

Şakayı gerçek sanan çok ciddi ırkçılar ülkesiŞakayı gerçek sanan çok ciddi ırkçılar ülkesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.