Suruç Katliamı anmalarına polis müdahalesi: Gözaltılar var

8 yıl önce IŞİD’in Urfa Suruç’da yaptığı katliamda hayatını kaybedenleri anmak ve adalet istemek için Ankara ve İstanbul’da alanlara çıkan gençlik örgütleri, polis müdahalesi ve kelepçeyle karşılandı.

Gündem 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’in düzenlediği canlı bomba saldırısında 33 gencin katledilmesinin üzerinden 8 yıl geçti. Dün çok sayıda gençlik örgütü, hem Ankara’da hem İstanbul’da katliamda hayatını kaybedenleri anmak ve adalet istemek için alanlardaydı.

Gençler Ankara Güvenpark’ta, “Suruç için adalet herkes için adalet” sloganıyla anma yapmak istedi. Ancak Kızılay’da Güvenpark’a çıkan birçok sokağı ablukaya alan polis, park içinde toplanan gruba müdahale etti, çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

İstanbul’daki anma etkinlikleri kapsamında Suruç Aileleri İnisiyatifi, Kadıköy’deki Halitağa Caddesi’nde adalet nöbeti tuttu.

Kadıköy’de ters kelepçe

Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı anmada, “Kalplerimiz adalet için atsın” yazılı pankart açıldı.

Açıklamanın ardından aileler, bir süre oturma eylemi yaptı. Bu sırada dağılma uyarısı yapan polis, grup dağıldığı sırada müdahale etti. Gazetecileri alandan uzaklaştıran polis, onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Akşam saatlerinde de Miralay Nazım Sokak’tan sloganlarla yürümek isteyen gruba da polis müdahale etti. Polis, ters kelepçe yaparak gruptakileri gözaltına aldı.

İstanbul’da da iki gün önce benzeri biçimde bildiri dağıtmak isteyenlere polis müdahale etmiş, gözaltına alınanlardan altısı tutuklanmıştı.

İki ilde IŞİD operasyonu: 33 kişi yakalandı, silah ve onbinlerce dolar ele geçirildiİki ilde IŞİD operasyonu: 33 kişi yakalandı, silah ve onbinlerce dolar ele geçirildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.