Taksim’de Rus turisti kalbinden bıçakladılar

Beyoğlu'ndaki bir Rus turist 4 kişi tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Şüphelilerden 2'si yakalandı, 2'si ise kaçtı.

Gündem 13 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul’un en işlek semtlerinden biri olan ve turistlerin de özellikle yaz döneminde akın ettiği Beyoğlu’nda önceki akşam bir cinayet işlendi. İddiaya göre Rus turist Vyacheslav Vasilievich Neçipporçuk, Taksim’de 4 kişiyle kavga etti. Kavga sırasında bu 4 kişi Rus turisti kalbinden bıçaklayıp kaçtı. Olayı görenler durumu hemen ekiplere bildirdi ve olay yerine gelen sağlık görevlileri Rus turisti yaralı halde hastaneye kaldırdı. Ancak Vyacheslav Vasilievich Neçipporçuk, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayı görüp yaralı turistin yardımına koşan Hüseyin Yorulmaz, “Karşı sokaktan tartışa tartışa gelirken, diğer kişiyi gördüğümüzde elinde bıçak vardı. Bıçağı savuruyordu. Yerde yatarken biz elbisesini kaldırdığımızda çok fazla kan aktığını gördük. İlk müdahaleyi yapmaya çalıştık” dedi.

Bıçaklanan Rus turistin yardımına vatandaşlar koştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise olayın iki tarafın sataşması sonucu ortaya çıktığını söyledi ve “Olayı gerçekleştiren şüphelilerden Ş.Y. ve U.A. kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler kasten Öldürme suçundan adli makamlara sevk edilmiştir” dedi. Diğer şüphelileri ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Daireye asılan 'Daha kötü insanlara satılıktır' yazısı mahkemelik olduDaireye asılan ‘Daha kötü insanlara satılıktır’ yazısı mahkemelik oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.